AFERA ZLATNI RAT: Iza projekta koncesije stoji ozbiljna ekipa, a Plenković im kvari posao

Ante Radić

19. travnja 2017.

AFERA ZLATNI RAT: Iza projekta koncesije stoji ozbiljna ekipa, a Plenković im kvari posao

Premijer Andrej Plenković naredio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da provede upravni nadzor nad postupkom dodjele koncesije na plaži Zlatni rat zagrebačkom poduzeću Sport B.

Podsjetimo, Lupiga je jutros objavio da je riječ o poduzeću čiji je vlasnik, Davor Matijević, povezan s poslovnim krugom Višeslava Vukojevića i Zorana Gopca, što su do podneva uspješno prepisali gotovo svi hrvatski mediji, naravno ne spominjući odakle su to prepisali.

TKO JE DOBIO ZLATNI RAT: Davor Matijević - čovjek iz interesnog kruga Višeslava Vukojevića i Zorana Gopca

Poslovni krug kojeg smo naznačili blizak je, pak, s desnim krilom HDZ-a, čija je najistaknutija figura u ovom trenutku Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a. Također, interesna skupina o kojoj je riječ blisko je povezana i sa brojnim aktivnim i bivšim članovima obavještajne zajednice.

Zlatni rat
Afera sa Zlatnim ratom HDZ-u prije lokalnih izbora najmanje je trebala (FOTO: Wikipedia)

S obzirom da je odluka o dodjeli koncesije zagrebačkom poduzeću bez zaposlenih, čime je na koljena bačeno komunalno poduzeće Općine Bol, izazvala ogorčenje u cijeloj Dalmaciji, Plenković nije mogao ostati hladan. Ovakva je afera HDZ-u prije lokalnih izbora najmanje trebala.

"Cilj je upravnog nadzora utvrditi zakonitost i pravovaljanost postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže za obavljanje turističkih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti na dijelu k.o. Bol, predio Zlatni rat, Općina Bol", stoji u kratkom priopćenju objavljenom na službenim stranicama Vlade.

Naređujući ispitivanje zakonitosti postupka dodjele koncesije, Plenković se našao pred dva moguća rješenja: ili će čekati da prođu izbori pa nakon izbora dodijeliti koncesiju zagrebačkim poduzetnicima ili će ući u još oštriji sukob s desnim krilom HDZ-a, koje kontrolira braniteljske udruge i više je nego iskusno u destabiliziranju države.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: FaH