ANIMAFEST ZAGREB OBJAVLJUJE: Prijavite svoj film na 27. izdanje Festivala

A.B.

6. studenog 2016.

ANIMAFEST ZAGREB OBJAVLJUJE: Prijavite svoj film na 27. izdanje Festivala

Svjetski festival animiranog filma, Animafest Zagreb, poziva vas da prijavite svoj film na 27. izdanje festivala koje će se održati od 5. do 10. lipnja 2017. godine u Zagrebu. Prijaviti se mogu kratki i dugi animirani filmovi završeni nakon 1. siječnja 2016. godine putem online obrasca na internetskoj stranici Animafesta. Rok za prijavu je 1. veljače 2017. godine, a naknade za prijavu nema.

Dugometražni filmovi prijavljuju se u toj kategoriji ukoliko traju minimalno 40 minuta. Kratkometražni filmovi u trajanju kraćem od 40 minuta prijavljuju se u četiri kategorije; za kratkometražni film, studentski film, hrvatski i film za djecu.

Upravo u kategoriji kratkometražnih filmova za djecu lani je na Animafestu prvu nagradu osvojila Elizabeth Ito sa svojim filmom "Dobro došli u moj život". Rođena je u Santa Monici u Kaliforniji gdje je završila i prestižni studij animacije likova na Kalifornijskom institutu za umjetnost, a diplomirala je i englesku književnost i filozofiju na UCLA-u.

"Dobro došli u moj život" prikaz je jednog dana u životu Douglasa, poznatog kao T-Kesh, američkog tinejdžera i čudovišta. Douglas se maksimalno trudi uklopiti i preživjeti srednju školu. Iznutra je ljudsko biće poput svih, no kada izgledate kao čudovište ne možete pobjeći od toga. 

Animirani film prikazan na ovogodišnjem Animafestu napravila je 2015. godine, no priču razvija još od studentskih dana. Na svojem YouTube kanalu objavila je tako prvu verziju koju je radila kao projekt za završnu godinu studija. Riječ je o animiranom dokumentarcu u kojem predstavlja Douglasovu obitelj čudovišta koja nastoji živjeti normalan američki život. Likove u filmu sinkronizirali su svojim glasovima članovi njezine obitelji. Ovaj je animirani film osvojio Producer's Choice Award na prvom Nicktoons Film Festivalu, a bio je nominiran i za Student Academy Award 2004. godine od kad je prikazivan na brojnim festivalima širom svijeta.

Elizabeth Ito danas radi kao supervizorica režije animirane serije "Adventure Time" na Cartoon Networku. Radila je i za niz holivudskih studija, uključujući Sony i Walt Disney.

Filmovi koji će biti prijavljeni na Animafest do 1. veljače 2017. godine natjecat će se za priznanja i nagrade koje dodjeljuju međunarodni žiriji.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Animafest 2016.