Blade II

MDR

14. ožujka 2002.

Blade II

Blade nam se vratio , i još je brži, jači i moćniji nego ikad! Četiri godine smo čekali nastavak tog kultnog junaka koji se iz Marvelovih stripova preselio na velike ekrane i u istom trenu pridobio popriličan broj poklonika. U prvom dijelu Blade je bio najveći protivnik dobro organiziranog vampirkog sustava! U drugom djelu je sasvim druga priča...

Blade (Wesley Snipes) - mješanac čovjeka i vampira, u vampirskim krugovima poznatiji kao Daywalker, iliti vampir otporan na sunce, u prvom djelu zadao je velike probleme vampirskoj zajednici koja se trudi egzistirati paralelno s nama. Potisnuvši svoju potrebu za krvlju, pucajući se nekim čudnim supstancama, Blade nemilosrdno skida sve vampire na koje naiđe. To je ukratko i jako šturo radnja prvog filma, koji ako još niste pogledali brzo u video klubove!
U drugom dijelu, ta ista vampirska zajednica pada na drugu stepenicu hranidbenog lanca i prisiljena je potražiti pomoć Bladea! Tu sve počinje! Nova vrsta vampira strašnija od svih dosadašnjih, je definitivno nešto s čime se ne bi voljeli sresti u mraku. Akcije ima više nego u Epizode 1 i 2, oružja ima više nego u Matrixu, tehnike više nego u Mission Impossible i Lari Croft zajedno, a atmosfera fura na Bladerunnera! Cijela stvar je napumpana sa soundtrackom koji se jednostavno mora ima u kućnoj kolekciji! 

Zaključujemo - Blade II je jedan vrhunski proizvod i ako ste uživali u prvom dijelu, drugi će vas ostaviti bez daha. Ako spadate u onaj dio populacije koji jednostavno ne može shvatiti cijelu veličinu Bladea, pogledajte film barem zbog savršeno koreografiranih šora i vrhunske muzike.