DUBIOZA PODRŽALA DITU - FABRIKE RADNICIMA: „Deterdženta nije bilo boljeg ni za vrijeme Tita“

Ivor Fuka

18. lipnja 2015.

DUBIOZA PODRŽALA DITU - FABRIKE RADNICIMA: „Deterdženta nije bilo boljeg ni za vrijeme Tita“

Deterdženta nije bilo boljeg ni za vrijeme Tita, opraće mašina dok si rek'o pita. Svaki drugi deterdžent za njega je kita…“, riječi su promotivnog videa kojim je bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv podržao tuzlansku tvornicu deterdženata Dita. Gotovo tri godine radnici su danonoćno čuvali pogone i njihov se trud isplatio – prošlog tjedna pokrenuta je proizvodnja, a jučer su na policama trgovačkog lanca Bingo osvanuli i prvi Ditini proizvodi. Vijest da u vremenima kada su nekada poznate tvornice nakon agonije privatizacija pouništavane, radnici negdje sami uspijevaju pokrenuti proizvodnju, javnost je dočekala s oduševljenjem i automatski počela podržavati Ditu, a danas im se priključila i Dubioza koja poručuje – „sve je puno bolje kad proizvodimo sami“.

KUPUJTE PROIZVODE DITE!: Nakon trogodišnje borbe, radnici se s ulice vratili u tvornicu

FOTO: Lica BiH revolucije

Kakva je situacija danas u Diti, te što su radnici ove umalo uništene tvornice proživljavali u protekle tri godine, moći ćete sutra čitati na Lupigi u razgovoru koji smo vodili s Eminom Busuladžić, borbenom sindikalistkinjom Fabrike deterdženata Dita. Priča je to o borbi za radničko dostojanstvo i radna mjesta. To su shvatili i u Dubiozi te su zdušno podržali početak proizvodnje u Diti.

„Deterdženta nije bilo boljeg ni za vrijeme Tita, opraće mašina dok si reko pita. Svaki drugi deterdžent za njega je kita, miriše na bijelo kad kupuje se Dita. Opraćemo stečaj i privatizaciju, deterdžent za staru i novu generaciju. Sve što želim reći u ovoj reklami, sve je puno bolje kad proizvodimo sami“, poručuje Dubioza na melodiju dobro nam poznatog hita Električnog orgazma, „Igra rok'en'rol cela Jugoslavija“. 

Video je bend podijelio na svojoj Facebook stranici uz kratak komentar – „Fakat podržimo ljude!“ Da je njihov potez naišao na dobar odjek, najbolje svjedoče brojni komentari postavljeni ispod kratke „reklame“.

 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: YouTube/screenshot