Izbor za Miss

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Izbor za Miss

Ovo je novica u kojoj bacamo osvrt na sinoćnji "spektakl" izbora hrvatske Miss za Miss Universe 2002, koje će se održati u Puertoricu. Pobjednica je Ivana Paris iz Pazina, a prva pratilja je iz Labina. Tako da možemo proglasiti trijumf Istrijanki. Usput ćemo vam nabiti na nos i povečanje iznosa televizijske pretplate HRT-a i još ponešto.
Pogledašmo sinoć ono što nam nude oni koji su televizijsku pretplatu ovaj mjesec digli na 53 kune. Ma morali su dići cijenu pretplate, jer takav program zbilja ne mogu financirati od ono malo reklama što nam neprestano prikazuju. To je ujedno i prvo povišenje pretplate od kada se ona regulira po novom sistemu. Dakle za one manje upućene reći ćemo da se pretplata izračunava na osnovu prosječne plaće Hrvata. Budući da sada prosječni Hrvat zarađuje 3540 kuna (!?!), 1,5 % od tih para mora izdvojiti za pretplatu, a to je 53 kune. Dakle što više zarađujemo, to će nam oni više uzimati. No tu dolazi naš patriotizam na vidjelo, jer eto na taj način mi osiguravamo neovisnost (!?!) HRT-a.
No svejedno, sinoć su nam pružili jedan velesajamski show. Doduše, nije baš velesajamski, ali se održao u jednom od paviljona zagrebačkog velesajma. Riječ je o izboru Hrvatice za Miss Universe. Nakon mnogih isprobanih likova u prošlim godinama, uredništvo se odlučilo povjeriti vođenje spektakla provjerenom Oliveru Mlakaru. On nas je častio svojim osebujnim forama, doskočicama i pošalicama, no i nije bio tako loš, naravno ako mu oprostimo način na koji je poneki put prozivao ljepotice da se prošeću, što je ponajviše podsjećalo na prodaju teladi na velikim stočnim sajmovima. Sajam-velesajam; slično je to! Kako ne bi sve palo na njegova leđa, Oliju su pomagale Barbara Kolar, voditeljica na HRT-u kojoj je netko napravio u najmanju ruku neobičnu frizuru, i Renata Lovrinčević, pobjednica ove priredbe iz 2000. godine, s iznimno iritantnim glasom. Njih dvije su uglavnom raspravljale o zgodnim savjetima o održavanju tijela u dobroj fizičkoj spremi, budući da je ova potonja sportski trener ili nešto takvo.


Navodno je na izboru nastupilo 24 djevojke. Navodno-zato što sam vidio samo 23, pa ne znam što se dogodilo s ovom dvadeset i četvrtom. Mora se priznati da je izbor znao biti i puno bolji, ali i gori. Pa da krenemo od kraja. Druga pratilja je Jelena Rogulja iz Splita, prva pratilja je Labinjanka Olivijana Gergorić , a hrvatska Miss Universe je osamnaestogodišnja Ivana Paris iz Pazina. Dakle trijumf Istrijanki. Publici se ipak najviše svidjela Slunjanka Dubravka Štefanac, koja je osvojila titulu Miss fotogeničnosti, a titula se birala putem telefonskog glasanja gledatelja. Dajemo vam i izjavu pobjednice: "Uzbuđena sam, sretna, vesela i iznenađena. Ne znam što da kažem". Nekako uvijek iste izjave. Moramo spomenuti i nagradu sponzora, a to je korištenje mazdinog kabrioleta u trajanju od jedne godine. Možda da im ga razbije nakon 11 mjeseci i 30 dana?

Još riječ dvije o pravim zvijezdama večeri, a to su Severina i Boris Novković. Izveli su neobičan duet u potpuno sarajevskom štihu (čujem da je stvar i napravio jedan Bosanac). Najzanimljivija je ipak bila koreografija za taj nastup: njih dvoje se gledaju onako pravo patnički, a između njih iskre frcaju, samo što ne briznu u plač…. Zanimljivo! E, da ne zaboravim. Znate kako je Seve nakon ovih missica izgledala mala i punašna! Nevjerojatno.
Na kraju ispade da sam ja sve ovo popljuvo, a stvarno nisam imao namjeru.