Kravlje ludilo iznad Chateau d'Oex-a

Ivor Car

21. siječnja 2003.

Kravlje ludilo iznad Chateau d'Oex-a

Leteća krava iznad, u sniježnu masu zavijenih alpskih vrhova? Produkt već poprilično zaboravljenog i prijetećeg kravljeg ludila? Ili tek neki novi marketinški pothvat slavne Milka čokolade? Ništa od toga, jer riječ je o sasvim drugim stvarima!

Naime, riječ je o balonu vrućeg zraka prigodno nazvanog "The Cow" iliti "Krava". Jedan je to od balona koji svake godine iznenade i oduševe brojnu skijašku populaciju koja u ovim mjesecima nasrne na Chateau d'Oex, poznatu turističku destinaciju u švicarskim Alpama.

Osim ovog "kravljeg" balona sretnici koji su si mogli priuštiti godišnji odmor i to onaj na snijegu, mogli su vidjeti i mnoge druge nevjerojatne balone, budući se u spomenutom gradu teškoizgovorljivog i teškopisljivog imena, proteklog vikenda održavao tradicionalni 25. međunarodni skup balonista. Na tom skupu sudjelovalo je više od stotinu balona iz 19 zemalja. Dakako, kao što vidite po našem izboru fotografije, najveću pozornost i divljenje izazvala je golema krava koja čak ima i krila, a više je nego evidentna složenost izrade jednog takvog balona. Zapaženi su bili i baloni nekih drugih životinja, posebice ovi s fotografije s vaše desne strane, baloni goleme žabe i bijelog medvjeda.