Dar u božićnom duhu

Ivor Car

24. prosinca 2002.

Dar u božićnom duhu

Tko bi što poklonio kome nego svoj svome. A sada jedna mala i glupa poluzagonetka: što bi poklonio svoj svome, ako je "svoj" seljački šef, a "svome" seljak s jedanaestero djece. Odgovor na ovu zagonetku možete pročitati u

Odgovor je - krava! Naime, u vrijeme božićnog čestitarenja i poklonjanja od srca kupljenih i iz novčanika plaćenih poklona, vrijedno je izdvojiti neobičan poklon Hrvatske Seljačke Stranke. Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić, poznatiji kao saborski predsjedavajući, posjetio je jučer selo Blaguše nedaleko od Sesveta, gdje u ime svoje stranke nije došao praznih ruku, nego je došao kao pravi Baja i poklonio kravu obitelji Combaja. Obitelj Combaja inače je specifična po tome što supružnici Anđa i Stjepan imaju jedanaestero djece, a svi zajedno žive u istoj kući još i sa bakom i djedom. Samo je jedan član ove petnaesteročlane obitelji u radnom odnosu, najstariji sin Combaj.
Inače riječ je o kravi Biserki koju je odabrao Hrvatski selekcijski stočarski centar koji je procijenio da će Biserka iduće godine svojim novim vlasnicima darovati više od 4 000 litara mlijeka. Osim primamljivih količina mlijeka, Biserka će Combajima dati i prinovu, već slijedećeg mjeseca kada će se oteliti.

Zanimljivo bi na kraju bilo postaviti pitanje: s obzirom da seljaci od svoje stranke dobijaju krave, što će liberali dobiti od svojih ili primjerice blokirani od Bloka?