KROZ ARSENOVU KUĆU: Nevjerojatna sposobnost upravljanja dronom

J.B.

1. prosinca 2021.

KROZ ARSENOVU KUĆU: Nevjerojatna sposobnost upravljanja dronom

Fascinantna sposobnost upravljanja dronom demonstrirana je u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen, otvorenoj ovog lipnja i nazvanoj po legendarnom Šibenčaninu Arsenu Dediću. U nešto više od tri minute pilot drona Denis Maglić, u jednom kadru, dakle bez ikakve montaže, provest će vas i inače fascinantnom „Arsenovom kućom“ te je predstaviti na neobičan i svakako spektakularan način. 

RAZGOVOR S ARSENOM DEDIĆEM: Pomalo privodim svoju priču kraju!

U USPOMENU NA ARSENA DEDIĆA: Ostavio nas je nasamo sa svijetom

Produkciju potpisuje Tvrđava kulture Šibenik, a u priopćenju poslanom medijima tvrdi se da je ovo prvi video ove vrste snimljen u Hrvatskoj. Pri „prvi ove vrste“ misli se na takozvani FVP video (first person view) snimljen dronom u zatvorenom prostoru. 

„Pilotirati u interijeru, uskladiti nekoliko desetaka statista volontera prema scenariju koji mora u tri minute i samo jednom kadru gledatelju predočiti kako cijeli prostor i produkcija funkcionira sigurno nije bio lagan zadatak, ali ovaj svojevrsni eksperiment je više nego uspješan“, objašnjavaju organizatori. Posebno naglašavaju, a primijetit ćete to i sami, kako se multifunkcionalna dvorana iz koncertne transformirala u kino dvoranu u samo šezdeset sekundi.

Otkrivaju i kako je video snimljen iz samo četvrtog pokušaja. Pa pogledajte kako je ispalo …

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: