Najavljujemo - Svjetlana sa strmih obala Santorinija

Ivor Car

21. studenog 2006.

Najavljujemo - Svjetlana sa strmih obala Santorinija

Naša Svjetlana kupila je odličan fotoaparat, teza je koju možemo izvući iz putopisa što ga je rečena nakon nedavnog putovanja donijela Lupigi s grčkog otoka Santorini, a nije nevažno pripomenuti niti da Svjetlana osim aparata ima i "dobro oko". U sve to možete se uvjeriti i vi, i to samo letimičnim pogledom na putopis koji najavljujemo ovom novicom

Povoljna izvansezonska ponuda našu je Svjetlanu prije koji dan namamila na odlazak u Grčku, gdje je većinu vremena provela na pitoresknom otoku imena Santorini - mjestu koje ne poznaje prirodnu pojavu znanu kao kiša. Impresionirana oku ugodnom bjelinom kućica na strmoj obali gradova Fire i Oiae, snimila je pregršt fotografija koje nije mogla ne podijeliti s Lupežima.

Osim spomenutih gradova, skočila je i do malenog, već pedeset godina neaktivnog vulkanskog otočića, smještenog neposredno uz obalu Santorinija. Upravo taj vulkan svake godine privlači mnoštvo turista što je jedan od ključnih razloga na pitanje zašto je tamošnji aerodrom prometniji od zagrebačkog Plesa. Istovremeno je doživjela na sva usta hvaljeni zalazak sunca iza tog otočića, zbog kojeg je cijena kave na terasama lounge barova isklesanih u suroj obali, običnim smrtnicima neprihvatljiva.

Upravo u ispijanju kave Grci su Svjetlanu podsjetili na njene "zemljake", a shvatila je da mještani, baš kao i na ovim prostorima, najviše uživaju u janjetini. Što je još sve, pored apartmana od 10.000 eura za noć, Playboyevih zečica iz Češke, gorkog okusa cimeta u tradicionalnoj kuhinji, te prekrasnih plaža, zabilježila Svjetlana tijekom posjeta Santoriniju, pogledajte na ovih sedam znakova - XOXOXOX.