Navalite, Bordell u gradu!

Mladen Barbarić

30. ožujka 2008.

Navalite, Bordell u gradu!

Omanja gomila emigranata iz istočne Evrope 10. travnja napada Tvornicu kulture kamo vas ovom prilikom i pozivamo. Na jedan od najcrnjih dana hrvatske povijesti možete odagnati crnu prošlost i još mračniju svakodnevicu. Naime, Gogol Bordello nalazi se na svjetskoj turneji tijekom koje promoviraju album Super Taranta!. Za nemalih 120 kuna u pretprodaji i 30 više na dan koncerta, Gogoljev Kupleraj će vam uzvratiti zabavom koju ćete pamtiti godinama

Teško je točno opisati vrstu glazbe koju forsira ukrajinski emigrant Eugen Hutz zajedno sa svojom bandom izbjeglica. Oni koji se razumiju u takvu vrstu opisa kažu kako se radi o gypsi-punk bendu s elementima kabarea. Pa vi sad vidite. U svakom slučaju, radi se o iznenadnom napadu na sva osjetila koji ne prestaje tijekom čitave svirke koja bi mogla potrajati i dva sata.

Uostalom, kakvu muziku bi mogla raditi osoba koja je u doba černobilske tragedije živjela na izravno ugroženom području zbog čega je maleni Eugen Hutz 1986. godine zajedno s roditeljima morao preseliti na zapad Ukrajine. No, čini se da ni tamo nije imao mira zbog čega je otišao još dalje - u NY, gdje je i osnovao danas već kultni bend.

Bordello ste u Zagrebu posljednji put mogli vidjeti 2003. godine kada je Hutz svoju družinu doveo u Močvaru. Karte za ovaj događaj možete kupiti u Dallas Music shopu, Dancing Bearu, Integralu u Pothodniku kao i na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima. Nešto više o Gogol Bordellu na Lupigi pročitajte na ovom linku!