NI PRVI NI ZADNJI GAF: Ovako Hrvatske pošte pišu prezime Kennedy

Vjeran Grković

5. veljače 2013.

NI PRVI NI ZADNJI GAF: Ovako Hrvatske pošte pišu prezime Kennedy

Sigurno ste barem jednom u sandučiću dobili onu malu žutu obavijest koju je tamo ubacio poštar ne bi li vas obavijestio da vam je stigla prometna kazna, paket, poziv na sud ili kakva druga preporučena pošiljka. Takvu jednu obavijest dobio je i naš čitatelj, a iznenađen gafom Hrvatske pošte, poslao nam je fotografije „spornog“ žutog papirića pitajući se kako je moguće da jedna takva gigantska državna tvrtka napravi takav propust i tiska tko zna koliko neispravnih obavijesti

Dvojica bivših američkih predsjednika imaju svoje trgove u glavnom hrvatskom gradu. To su Franklin Roosevelt i John Fitzgerald Kennedy. Na trgu nazvanom po Rooseveltu nalazi se muzej Mimara, dok se na trgu koji nosi ime američkog predsjednika, ubijenog u nikad potpuno razjašnjenom atentatu, uz Ekonomski fakultet nalazi i jedan od većih poštanskih ureda u Zagrebu. Njegova adresa je Trg. J. F. Kennedyja 11, a stanovnici istočnog dijela grada u njega često odlaze kako bi pokupili poštanske pošiljke koje im nisu uručene na adresi stanovanja. No, na obavijestima o prispijeću pošiljke, koje djelatnici Hrvatske pošte ostavljaju u poštanskim sandučićima ta je adresa potpuno iskrivljena. Naime, u prezimenu američkog predsjednika izostavljeno je jedno slovo N, dok je umjesto pripadajuće sklonidbe stranih imena „-ja“ tiskano samo „-a“, dakle umjesto „Trg J. F. Kennedyja“, stoji „Trg. J. F. Kenedya“, što je dakako, gramatički potpuno neispravno, na što nas je upozorio naš čitatelj.


(FOTO: Lupiga.Com)

„Čim sam vidio obavijest u oči me 'ubola' adresa na kojoj svoju pošiljku trebam podići, jer se poštaru kao i obično nije dalo penjati na treći kat i osobno mi uručiti preporučenu poštu. Pitam se samo kako je moguće da jedna takva gigantska tvrtka, koja ima preko 10.000 zaposlenih napravi ovakav jedan gaf“, kaže naš čitatelj koji nam je poslao i dvije fotografije na kojima se jasno vidi greška na obavijesti.


(FOTO: Lupiga.Com)

Iako je on obavijest dobio prošlog mjeseca, iz oznake na narudžbi vidljivo je da su iste male žute obavijesti u prometu još od prošle godine, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li ih Hrvatske pošte sada povući i napraviti sebi, odnosno poreznim obveznicima, dodatni trošak ili će ih nastaviti dostavljati s greškom.

Lupiga.Com