OGLASNI MAG: Kako učinkovito utopiti polovan automobil ili Kako se predaje oglas

Vjeran Grković

20. svibnja 2011.

OGLASNI MAG: Kako učinkovito utopiti polovan automobil ili Kako se predaje oglas

Ako nemate talenta za prodaju, teško će vam pomoći i menadžerska škola za elitu. Izniman talent upravo je ono što je pokazao nepoznati „Alfist“, prodajući svoju Alfu na web oglasniku. U rijetko viđeno opširnom oglasu, ne nedostaje poetičnosti („smirujuća šumsko-zelena boja na prvi pogled ne odaje pravu sportsku narav“), ni argumentacije (boca za plin vješto skrivena u prtljažniku u kojem još uvijek ima dovoljno mjesta za voštanu figuru Jacquesa Houdeka u mjerilu 1 : 1“), a ni otvorenosti ("može zamjena za goblen sa Duškom Lokinom uz moju eventualnu minimalnu doplatu“)

Prodavač je, vidjet ćete i sami, savladao gotovo sve vještine koje će vas naučiti na kojekakvim učilištima izbivši vam kompletnu roditeljsku ušteđevinu. Razvio je osebujni prodajni stil, naučio argumentirati te predvidjeti potrebe kupca prije nego li to učini konkurencija (BMW kockica, Golf II Diesel ili Kađa Jaje). Ujedno je unaprijed analizirao kupca, otkrio njegove potrebe navodeći prednosti proizvoda, te na koncu ispravno postupio u pregovorima oko eventualne zamjene. Početna cijena automobila, kažu upućeni, bitno je porasla od trenutka predaje oglasa. Dok, čitate oglas, objavljen na Njuškalu, možda u Agrokoru već razmišljaju o novoj menadžerskoj akviziciji …


Prodajem Alfa Romeo 145 sa originalnim 1 zarez 6 Boxer motorom, jednim od zadnjih istinskih Alfinih motora koji ne troši ulje i ne raspada se nakon 20.000 kao TwinSpark, a spaja nekoć zavidne performanse sa odličnim tzv. "hračak" ovjesom iz '90-ih. Auto odlikuje zbilja zavidno brujanje motora te će vaša suputnica uvijek biti uvjerena da se ispod haube krije barem 200, a i više konja.

Smirujuća šumsko-zelena boja na prvi pogled ne odaje pravu sportsku narav ovog automobila ali vaš cilj ni nije privlačiti poglede u 16 godina starom automobilu, nego znati da na haubi ponosno stoji Alfina zmija i da će te sa laganim gasom uvijek preskočiti bilo koji Golf III TDI ili prvog šilteraša u Hondi Civic kraj Bille.

Avangardni i vizionarski dizajn Waltera da SIlve vješto manipulira interijerom automobila te je boca za plin vješto skrivena u prtljažniku u kojem još uvijek ima dovoljno mjesta gajbu ohlađene Jabukovače ili voštanu figuru Jacquesa Houdeka u mjerilu 1 : 1.

Automobil je talijanske proizvodnje i prvotno nije bio namjenjen Balkanskom tržistu tako da na autu nema prohrđavanja, raspadanja, pucanja poluosovina ili otpadanja dodatne opreme.

Neka mi se jave samo istinski zaljubljenici u ovaj auto koji znaju njegovu pravu vrijednost, koji neće komentirati svaku sitnicu, razvaliti mi sic kao zadnji 150-kilaš koji je bio, a koji vole auto s izvrsnim ovjesom, izravnim volanom, odličnim motorom, neponovljivim dizajnom i svjetskim image-om. Svi ostalu neka si za ovaj novac nađu BMW kockicu, Golf II Diesel ili Kađu Jaje i neka budu glavni ispred cajkaških birtija.

P.S. Molim da mi ne dolaze vozači Forda, Opela i Škode, neka mi se ne šalje SMS i dovode prijatelji koji "se kuže u aute". Hvala

Također može zamjena za: Alfa Romeo GTV, Alfa Romeo 166, DeLorean, Ducati Monster, Moto Guzzi Griso ili goblen sa Duškom Lokinom uz moju eventualnu minimalnu doplatu.

Lupiga.Com

FOTO: Njuškalo