Opet smo zakuhali nešto novo

Ivor Car

3. ožujka 2003.

Opet smo zakuhali nešto novo

S čim se to ovi opet mogu pohvaliti, pita se prosječni posjetitelj Lupige, mislivši pri tome kako je teoretski neizvedivo da izbacimo nešto novo uz ovako mali broj redakcijskih "snaga". Nije bitno što je možda prosječni posjetitelj Lupige u pravu, već je bitno to što mi opet imamo nešto novo, a to su recepti od kojih sline cure.
Već dva, tri mjeseca malobrojna ekipa ovoga site-a dogovara postavljanje nove rubrike. Rubrika bi trebala biti pomalo neozbiljna, ali ipak gostima nuditi ne samo probavljive recepte, već pravi gastronomski dozivljaj. Posla su se smjesta prihvatili Lijeni Vuk, inače profesionalni kuhar i Tata Branko "neprofesionalni" kuhar koji neprestano nesto kuha. U par tjedana nabacilo se dvadesetak recepata i sve je bilo spremno za objavu, osim onog dijela koji je trebao pripremiti naš webmaster. No, kako je ovih dana, taj inače marljivi radnik, postao jos marljiviji, čekanje je nestalo i ja sam sada u mogućnosti napisati vijest u kojoj vas obaviještavam o rođenju recepata na Lupigi. Osim o rođenju želio bih vas obavijestiti o još jednoj stvari, a ta je da u ovoj rubrici mogućnost sudjelovanja imate i vi. Naime, na vrhu stranice postavljen je link putem kojega svatko može postaviti svoj recept kojim se diči i ponosi. Naravno, recepti se ne objavljuju smjesta, nego tek kada netko od administratora provjeri kako se ne radi o nekom pokušaju originalnosti onih nevjerojatnih tipova koji koriste svaku priliku da ispričaju neku pričicu nevezanu uz temu, uz mnoštvo prostakluka. Dakle, ono što hoću reći je to da pozivamo svakoga od vas da svoje specijalitete podijeli s čitateljima Lupige, a tko zna mozda jednom kada budemo bogati i pare nam budu virile iz džepova, organiziramo kakvu kulinarsku svečanost gdje će se tjednima samo jesti i piti.
Za kraj još samo napomena kako osim jela, postoji mogućnost unošenja recepata za spravljanje koktela  i kolača. Vašem novinaru sline su najviše curile dok je čitao o "Fiš paprikašu starog ribara" i "Njemačkom bifteku"