Po četvrti put Meeting Of Styles

Ivor Car

5. svibnja 2006.

Po četvrti put Meeting Of Styles

Dragi naši Lupeži, nenadano i kriomice domiljio nam je mjesec svibanj, a svaki vrli Lupež zna da je to mjesec u kojem se održava "Meeting Of Styles" - hip-hop festival, koji ove godine, na žalost, traje tek jedan dan. Većina događanja održat će se u krugu zagrebačkog Studentskog centra, a zanimljivo je kako će mnogobrojni gosti, svi odreda, biti "na krevetu kod ekipe"


Kao prvo moramo izraziti žaljenje jer je festival ove godine zapravo "prerastao" u jednodnevno događanje, te će se umjesto cijelog vikenda program zgusnuti samo u subotu. Inače, riječ je o svjetski poznatom festivalu koji se već godinama održava u dvadesetak većih svjetskih gradova (www.meetingofstyles.com), a za njegovo dovođenje u Hrvatsku zaslužna je Udruga hrvatski hip hop. Po prvi puta "Meeting Of Styles" u Zagrebu je odsjeo 2003. godine, što će reći kako je ovo četvrti po redu, a svaki put najavljivala ga je Lupiga (nema na čemu, Stupni). Kao i prošle godine, gotovo sve će se zbivati u krugu zagrebačkog Studentskog centra, i to u subotu, od podneva pa nadalje. Zgodan detaljčić je kako nikome od gostiju nije osiguran hotelski smještaj već su ugošćeni kod zagrebačkih crtača, što je, ističu organizatori, primjer kako "briju pravi writeri".

Aorta

Noćni provod sa zidova se seli na kat SC-a, u prostorije Cyber caffea, gdje je piva oduvijek jeftina, a ni cijenama pelina nema zamjerki. Za glazbenu kulisu zaduženi su Sky Wikluh (SiCG) i Burky a/k/a Srečko Tužni, koji će zasigurno oduševiti svojim nastupima, dok će DJ sekciju sačinjavati Bizzo Bodega, Chill, Oli Dobolli, Zrna, Big Sale i Carlito. Iscrtavanjem graffita po zidovima SC-a pozabavit će se ekipa iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Grčke, Austrje, Norveške, Poljske, Švicarske ... a i ove godine jedno od nama najzvučnijih i najsposobnijih imena svakako je Aorta, odnosno Turčin. Svakako dođite, pa čak i pod cijenu da vas to uopće ne zanima.