Polufinale Kupa

paladin

14. ožujka 2002.

Polufinale Kupa

Očekujući kako smo već spomenuli poseban link na Rolicu u koju će se onda gurati sportske vijesti vezane za nogomet ne možemo izostaviti ažurnost Daniela, novog centarfora Lupige. On je danas pratio prve tekme polufinala Hrvatskog nogometnog kupa koji je obilježen sa dvije borbene utakmice. Zato, ukoliko ste nogometni fan i ako vas zanima što se danas događalo u Kostreni i Osijeku
KOSTRENA- stadion u Žuknjici, gledatelja 1500

POMORAC - VARTEKS 1:0 /Samardžić 35',
crveni karton: Kristić(Varteks) 74'

Pomorac je u dopadljivoj i borbenoj utakmici svladao Varteks, te tako skinuo skalp još jednoj renomiranoj momčadi. Da podsjetimo, Pomorac je već izbacio Slaven Belupo i Zagreb iz ovog natjecanja. Domaćini su nakon početnog pritiska zabili gol(vrlo dobar napadač Samardžić) te prednost znalački sačuvali do kraja u čemu im je uvelike pomogao i stoper varaždinske momčadi Kristić koji je pred kraj utakmice zaradio isključenje . Solidno je sudio sudac Draženko Kovačić iz Križevaca. Ovim rezultatom Pomorac je u velikoj prilici da okruni jednu sjajnu sezonu "malog" kluba iz Kostrene te napravi povijesni uspjeh ove generacije. Varteks će se morati dobro pomučiti u uzvratnoj utakmici ako želi proći u finale.

OSIJEK- stadion u Gradskom vrtu

OSIJEK - DINAMO 2:1/ Mitu 12', Božinovski 80'/Smoje 30'(11m)
crveni karton: Marić(Din.) 66'

U vrlo borbenoj i nervoznoj utakmici(čak 11 žutih i 1 crveni karton) Osijek je ipak pobijedio Dinamo koji je doputovao u Osijek na krilima velikog niza od čak 10 pobjeda u 11 utakmica. Sa druge strane, Osijek kojeg u život povratio legendarni Ćiro, ima velikih muka u prvenstvu, želio je barem ne izgubiti u prvoj utakmici. Međutim, stvari su se počele odvijati sjajno za domaćine i već u 12 min. preko preporođenog rumunjskog internacionalca Dumitru Mitua Osijek dolazi u vodstvo. Dinamo je zabio u 30 min. iz penala, zbog neopreznog igranja rukom Radicsa, naravno uz burne proteste domaćih navijača. Drugov poluvrijeme obilježio je kapetan gostiju S. Marić koji je u 66 min. morao pod tuševe zbog crvenog kartona. Osijek je namirisao krv i 15-ak min. kasnije poentirao je iz gužve "novi izum" Blaževića, stoper Osijeka Božinovski.Prednost je do kraja mogla i narasti da Klaudio Vuković(također Ćirin izum) nije promašio zicer. Dinamo ima 2 tjedna da smisli taktiku protiv vjerojatnog osječkog "bunkera", ali nepredvidljivi Ćiro mogao bi nas ponovo iznenaditi sa čudnom, ali vizionarskom taktikom.

Kapetan-mangup

Dinamo je do 66 min. sasvim dobro stajao na terenu i imao pozitivan rezultat u prvoj utakmici kupa. Upravo zato je neshvatljiv potez Silvija Marića kojije sasvim bespotrebno igrao rukom te isprovocirao suca Trivkovića da mu da drugi žuti i isključujući karton. Silviju to sigurno ne služi na čast, jer osim što je kapetan i jedan od iskusnijih(a kao takav i uzor mlađima), on je u nekoliko navrata istaknuo želju igranja na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji. Poznavajući Mirka Jozića koji preferira mirne i staložene nogometaše ovo Mariću sigurno nisu pozitivni bodovi i morati će odigrati nezaboravnu polusezonu ako stvarno želi putovati u Japan i Koreju, što mu autor ovih redaka od srca i želi.