Predstavljamo novi putopis: Begovo Razdolje – Život u visinama

Ivor Car

7. svibnja 2004.

Predstavljamo novi putopis: Begovo Razdolje – Život u visinama

Nije da do sada nismo imali putopisa iz Hrvatske, ali istina je da se Lupeži javljaju uglavnom s inozemnih putovanja. Stoga mi je osobita čast predstaviti vam novi Lupigin putopis, autorice Marine s jedne domaće destinacije. Riječ je o Begovom Razdolju, najvišem stalno naseljenom mjestu u Hrvatskoj i prava je prilika da se s nostalgijom prisjetimo ne tako davno okopnjelog snijega

U dva tjedna, dva nova putopisa – izgleda da su Lupeži učestili s putovanjima, a moram vam priznati da je to tek početak, jer u slijedećih mjesec dana bit će među Lupiginim putopisima vrlo zanimljivih destinacija. Vidjet ćete i sami.

Autorica ovog putopisa, naslovljenog s "Begovo Razdolje – Život u visinama" je Marina koja je prošlu zimu posjetila Begovo Razdolje seoce u Gorskom kotaru koje je jedino stalno naseljeno mjesto u Hrvatskoj na nadmorskoj visini iznad 1 000 metara i u kojem dobar dio godine dominira snijeg.

Osim što nam Marina donosi prekrasne fotografije, njen putopis je vrlo informativan, ali i prisan, jer u vrlo kratkom vremenu Marina se vezala uz Begovo Razdolje, pa na kraju nije bila sigurna želi li sa svijetom "podijeliti" otkriće ove ljepote ili tu ljepotu želi sakriti od eventualnih posjetitelja kako bi pitoreskno seoce ostalo netaknuto što je dulje moguće.

Na kraju vas prepuštam Begovom Razdolju i snijegu koje ćete upoznati klikom na ovih sedam znakova XOXOXOX.