Novi putopis je spreman

Ivor Car

16. siječnja 2004.

Novi putopis je spreman

Krenulo nam je s putopisima u zadnje vrijeme. Nakon onog nedavnog iz Rumunjske, ovaj put najavljujemo novi putopis, iz Rumunjskoj susjedne države – Bugarske. U Sofiji, bugarskom glavnom gradu, za Novu godinu sa još 250 mladih i ludih iz Ferijalnog saveza Hrvatske, našao se i jedan prikriveni Lupež – ćelava osoba koja vrišti s fotografije – Morski rak

Već nekoliko godina trend hrvatske mladeži je proslavljanje Nove godine u nekoj od europskih metropola. Unazad dvije godine sve je očitije kako se mladi u velikom broju odlučuju na istočnoeuropske i srednjoeuropske države, kojima su do prije petnaestak godina carevali komunizam i socijalizam u svome najkrućem obliku zvanom "željezna zavjesa".

Ovaj put na doček Nove u bugarsku Sofiju uputila se ekipa iz Ferijalnog saveza Hrvatske, i to u velikom broju. U Bugarsku su otišla čak tri zagrebačka i dva splitska autobusa u koje se naguralo oko 250 "ludih i mladih".

Jedan od sretnika koji je imao prilike uživati u bugarskoj epizodi, stari Lupež iz prikrajka - Morski rak, napisao nam je kratak putopis s obiljem fotografija u kojem ćete saznati kako su se Ferijalci proveli i kakvi su dojmovi u njihovim glavama, danas, dva tjedna nakon "najluđe" večeri.

Dakle, Lupiga je zakoračila u još jednu europsku državu s nekadašnjom "narodnom vlasti". Nakon Slovenije, Rusije, Srbije i Crne Gore, Poljske i Rumunjske u našim putopisima upoznajte i Bugarsku ... Dovoljno je samo da kliknete na ovih sedam znakova XOXOXOX i moći ćete pročitati novi putopis.