Preširok da bi prošao

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Preširok da bi prošao

Talijanski mediji objavili su priču o neobičnoj zgodi pljačkaša, za čiju muku je kriva njegova prekomjerna kilaža. Riječ je o sudioniku pljačkaške skupine koja je naumila "srediti" jednu banku u talijanskoj luci, Genovi. Posao bi bio uspješno odrađen, da rupa u zidu nije bila premalena za nesretnog lopova
Zgoda kao iz stripova o Paji iliti Pašku patku u kojoj se pojavljuje banda malo ugojenijih buldoga-pljačkaša. Malo bucmastiji je bio i talijanski provalnik, kojeg je talijanska policija uhitila i optužila za pljačku banke, zahvaljujući samo njegovoj kilaži. Naime, tročlana pljačkaška banda iz talijanske Genove odvažila se na pljačku jedne tamošnje banke. U tu svrhu napravili su rupu u zidu banke. Dva pljačkaša su se uspjela provući kroz probijenu rupu, dok je onaj treći, bucmasti pljačkaš procijenio kako neće moći proći kroz rupu, te se odlučio proći kroz prednja vrata banke. No, na njegovu žalost na tim vratima su bile montirane i sigurnosne kamere koje su dobro snimile pljačkaša što je policiji omogućilo njegovo brzo hapšenje. Nesretnom pljačkašu objavljeno je i ime, riječ je o 54-godišnjem Giovanniu Sollami, najstarijem i najtežem u skupini.
Američke agencije kojima je Italija izgleda sinonim za pizzu, zabavljaju se na račun nesretnika, pa vijesti o ovoj zgodi objavljuju pod naslovima tipa: "Previše pizza za lopova".