REZULTAT SJAJNE SURADNJE: „Ovoga puta najebat će vođe“

I.F.

14. travnja 2019.

REZULTAT SJAJNE SURADNJE: „Ovoga puta najebat će vođe“

Nije da do sada nisu surađivali mali milijun puta, što ne treba čuditi, jer osim što dijele neke glazbenike, imaju i vrlo blizak izričaj. No, ovaj put su Picksiebneri i Cinkuši napravili čudo. I to u vidu prvog zajedničkog singla. Nazvali su ga „Vođe“, a tekst i muziku potpisuju Marko Bregant i Zoran Perić. Za vrlo zanimljivu muzičku numeru snimljen je i spot, čiju režiju potpisuje Tomislav Fiket, koji je dosada već u nekoliko navrata režirao spotove za Cinkuše. 

„Pjesma je nastala pod utjecajem svakodnevnog zavirivanja u 'televizijske izloge', a uloge bendova u pjesmi smišljeno su podijeljene. Tako je uloga Picksiebnera više narativnog karaktera te su zaduženi za glazbenu pratnju i dočaravanje specijalnih efekata u pjesmi, dok su Cinkuši, na sebi svojstven način, odgovorni za vokalnu izvedbu refrena. Sâm refren pjesme ujedno je i oda 'Velikom vođi', a tko je Vođa, on, ona ili oni, na svakome je od vas da to otkrije i zamisli“, objašnjavaju rezultate ove suradnje iz Picksiebnera i Cinkuša, dva sjajna benda koja, nažalost, još uvijek nisu dovoljno prepoznata u široj javnosti. 

Kako „Vođe“ zvuče uživo moglo se čuti već proteklog vikenda, na koncertu u zagrebačkom Boogaloou. Za sve one koji nisu imali priliku pohoditi ovaj koncert, evo i kratke snimke s nastupa.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube