RUSKI ROMEO I JULIJA: Tjedan dana čuva mrtvu partnericu i ne pušta nikog blizu, u nadi da će ona oživjeti

Vjeran Grković

7. listopada 2012.

RUSKI ROMEO I JULIJA: Tjedan dana čuva mrtvu partnericu i ne pušta nikog blizu, u nadi da će ona oživjeti

Već tjedan dana njemački ovčar u Permskoj regiji, u središnjoj Rusiji, vjerno čuva svoju partnericu, stradalu u prometnoj nesreći, u nadi da će ona ipak oživjeti. Gotovo ništa ne jede i ne dopušta nikome da mu se približi na manje od deset metara, a cijela priča u kojoj pas ima neke osobine koje su gotovo iščezle kod ljudske vrste, dirnula je lokalne mještane koji su pseći par odmah prozvali Romeom i Julijuom. „On je njeguje i stalno sjedi kraj nje, ponekad izgleda kao da je želi zagrliti i podignuti na noge“, ispričala je jedna mještanka

Navodno je ovčarka stradala prije tjedan dana pod kotačima automobila na lokalnoj cesti, nakon čega ju je njemački ovčar dovukao do obližnje livade i od tada se ne miče od nje. Prema pisanju portala Lifenews.ru, koji je objavio i kratki video prilog, mještani su pse nazvali Romeo i Julija, a priča je izazvala veliki interes ruskih internetskih portala i nezaustavljivo se širi društvenim mrežama.


(SCREENSHOT: YouTube)

Mještani kažu kako pas često šapama miluje svoju mrtvu partnericu, kao da je želi probuditi, strpljivo i uzaludno čekajući da se digne na noge. „On je njeguje i stalno sjedi kraj nje, ponekad izgleda kao da je želi zagrliti i podignuti na noge“, rekla je jedna mještanka. Djeca koja nedaleko livade čekaju školski autobus Romeu redovno donose hranu, ali on odbija jesti.

Građani koji su dirnuti ovom pričom, jer su kod psa primijetili neke osobine koje su gotovo iščezle kod ljudske vrste, zvali su komunalnu službu sa zahtjevom da pokopaju Juliju, ali im je rečeno da to nije njihov posao. Mještani su odlučili sami sahraniti kujicu, samo još uvijek ne znaju kako, s obzirom da njemački ovčar ne dopušta nikome da im se približi na manje od deset metara.

Lupiga.Com