Sajam knjiga u Puli

Božidar Alajbegović

4. prosinca 2002.

Sajam knjiga u Puli

Dragi knjigoljupci, nema vam druge nego uzeti godišnji ili pak nažicati doktora neko sitno bolovanje jer ovaj tjedan obiluje zanimljivostima i događanjima koje ne biste nikako smjeli propustiti. Osim FAK-a, ljubitelji knjige mogu uživati i u
Radi se naravno o 8. pulskom sajmu knjiga. Pula će od 02. do 12. prosinca zaista biti pravi grad knjige jer će, osim u Domu Branitelja gdje je smješten središnji sajamski prostor sa više od 10 000 knjiga od 270 domaćih i stranih izdavača, koje će posjetioci imati prilike kupovati po 30 % sniženim cijenama, u nizu galerijskih prostora i kafića biti upriličene i izložbe knjiga.
Inače ove godine prvi je put uvedena i praksa predstavljanja književnosti zemlje-gosta, a to je ovoga puta Češka, čiji će mnogobrojni autori (od kojih su najpoznatiji Menzel, Vaculik i Viewegh) pohoditi sajam i sa kojima će biti organizirani susreti pred publikom i razgovori. Uz to u okviru sajma održati će se i poslovni sastanci izdavača i nakladnika, kao i susreti knjižničara, ali i sjednica PEN-a i susret urednika domaćih i stranih časopisa za kulturu. Dakle, veoma bogat program koji naprosto mami na posjetu !!!