Šest godina Močvare ili "Kurcem po čelu"

Vuk

18. travnja 2005.

Šest godina Močvare ili "Kurcem po čelu"

Iako je najavljivano sunčano i toplo vrijeme, u subotu navečer ispred Močvare s nevjericom smo pogledavali gore u nebo pribojavajući se ogromnog crnog oblaka. Mnogobrojni posjetitelji dugo su čekali na ulaz u klub, ali kada su napokon popunili prostor u stražnjem dvorištu tamo ih je dočekao riječki Let 3 te još jednom, u novom ruhu oduševio svojim audioscenskim nastupom i odradili pravi open air koncert

Trebala su tu biti i dva manja banda prije Leta 3 no već samo, za naše prilike neizostavno, kašnjenje s otvaranjem vrata ili pomicanjem onog obora za stoku koji se da vidjet na Maksimiru prije tekme, upućivali su na pomak samoga rasporeda i nepojavljivanje najavljenih bendova. Kasnije se Prlja ispričao i sve "srušio" na tehničke probleme, također neizostavnu stavku u domaćem nam koncertnom folkloru. Močvara je, kao i lani za peti rođendan, punim obujmom ponudila svoj prostor. Pod ne tako vedrim nebom kako je najavljeno, Let 3 je zapalio popunjen travnjak u dvorištu, čiji status zajedno sa ostalim dijelovima ¨Močvare¨ još nije razriješen sa gradskim vladarima.





Pokazujući još jednom snagu trajnih i velikih hitova poput primjerice "Nafte", "Ženu varam", "Ekvatori-paralele", "Sedmi continentio", "Izgubljeni" i to..., potpomognut s oko šezdesetak prijatelja i gostiju Let 3 je u punoj koncertnoj formi ponudio i štošta novog. Tu, prije svega, možemo govoriti o scenskom nastupu s limenom glazbom, zborom "Jeka Primorja", plesačima pa i neviđenom revijom golih guzica, a u sve to upakirane su i izvedbe raznih verzija novih uradaka.





Prlja je nekoliko puta pozvao prisutne da svi zajedno sudjeluju u stvaranju novog, već dugo najavljivanog albuma imena "Bombardiranje Srbije i Čačka" preko podsajta let3.iskon.hr koji je, kako se i sami možete uvjeriti, trenutačno "under construction". Najveći efekt Letovci su postigli odmakom od posvuda isfuranih vunenih oprava zamijenivši ih ovaj put fluorescentnima nalik onima ronilačkim. Brkovi su bili neizostavni, gotovo za sve koji su se popeli na stage. Čini nam se kako je od svih subotnjih izvedbi najbolje prihvaćena ona jednostavnog naslova i teksta "Kurcem po čelu".



Ovako moćan koncert, posložen na pravi način u tempu koji stvara eksploziju ruku, nogu, glava i glasnica stvara povjerenje koje ćemo steći preslušavajući novitete ovog benda. Močvari osim čestitki za rođendan ostaje da barem jednako kvalitetno odrade sljedeće; ZION TRAIN (četvrtak, 14.04.), FAUNA FLASH (petak, 15.04.), EDO MAAJKA (15.05.) oko čije su se najave jako potrudili, MOSTAR SEVDAH REUNION (23.05.), NAPALM DEATH (06.07.). Na kraju zahvala Svjetlani i frendici joj na slikama, Viktoru na gostoprimstvu i žal što su izjave aktera ostale samo na audio zapisu čiji sadržaj nemamo vremena obraditi, a, između ostalog, i što će vam.