Srbijanski policijski aparat naprasno profunkcionirao

Ivan Kegelj

25. ožujka 2003.

Srbijanski policijski aparat naprasno profunkcionirao

Ranije ne bi uspjeli riješiti ubojstvo da im daš 310 poljubaca vrelih, ali ovaj put je u pitanju nešto ozbiljnije, pa se valjda zato i prionulo na posao. Uhićen je ubojica srpskog premijera Zorana Đinđića. A opet, poznavajući logiku Tata Branka, možda su ubojice ovaj put unaprijed bile osuđene na uhićenje i robiju. Možda ih je osudio isti koji je na smrt osudio Zorana Đinđića. Ali da ne nagađamo - evo vijest.
Novoustoličeni srbijanski premijer Zoran Živkovic novinarima je prenio vijest da je policija uhitila Zvezdana Jovanovića - Zekija, a isti je optužen da je ubio Zorana Đinđića.
Jovanović je bio pomoćnik zapovjednika Jedinice za specijalne operacije (JSO), poznatije kao "Crvene beretke", što će reći - zamjenik stanovitog Lukovića - Legije. Uz njega je zaglavio i Saša Pejakovic - Pele iz Subotice. Potonji je, zar ste sumnjali, također pripadnik JSO, a za njega se osnovano sumnja da je sa zemunskim klanom neposredno sudjelovao u atentatu.
Policija je pronašla i snajpersku pušku marke Heckler & Koh   G-3, koja je bila zakopana na lokaciji u Novom Beogradu. Iz nje su, sumnja se, ispaljeni hici na Đinđića. Usput je, zbog veza sa dragim ljudima poznatim pod zajedničkim nazivnikom "zemunski klan", razriješen dužnosti  zapovjednik JSO Dušan Maričić - Gumar. Radi daljne istrage osiguran mu je skroman smještaj.
Kako to da Srbi ranije nisu ovako promptno rješavali slučajeve političkih atentata i ubojstava uopće - stvarno vam ne bih znao reći. A nije da me ne kopka.