Što donosi novi Kazneni zakon?

Ivan Kegelj

11. lipnja 2003.

Što donosi novi Kazneni zakon?

Evo jedne novice zbog koje će naš Bozzo biti sretan. Pitate li se što može usrećiti našeg neimara, graditelja recenzija od kojih zastaje dah? A neće samo Bozzo biti zadovoljan. Mnogi Lupež će skočiti od radosti i veselja, te temperamentno podvrisnuti. Ali, primjerice, Mladen Schwartz će biti tužan večeras. Iako je raspustio Novu Hrvatsku Desnicu neće mu biti drago kad čuje….

Nećemo dužiti, naprotiv bit ćemo kratki i jasni, pa stoga preporučamo da pažljivo pročitate slijedećih nekoliko redova!

Izmjenama kaznenog zakona Republike Hrvatske u budućnosti će se veličanje bivših fašističkih država, rasizma ili ksenofobije, tretirati kao kazneno djelo.
Ali to još nije sve. Izmjene predviđaju i da će u Kazneni zakon biti uvedena i kazna doživotnog zatvora za izuzetno nestašne Hrvate.
Zastarni rokovi, koji su omogućili mnogom majmunu da izbjegne boravak s one strane Remetinca, produžuju se, a uvode se i posebne kazne za terorističke aktivnosti.
Pooštrene su kazne za dječju pornografiju i za međunarodnu prostituciju, a Vlada je odustala od odredbe koja je predviđala da se vrijeđanje predsjednika republike, Stjepana Mesića ili bilo kojeg drugog, karakterizira kao kazneno djelo.
I to bi bilo to.