Što je novoga?

Ivor Car

28. rujna 2004.

Što je novoga?

Kao da je glavno pitanje u vezi ove novice postalo kasni li ona, ili ne kasni. Stoga bi možda veliki i bujni mozgovi, kojih na Lupigi ima na izvoz, mogli razmisliti o promjeni naziva iz "Što je novoga?" u, recimo "Što kasnimo?". No, mozgove na stranu, iza nas je bio poprilično uspješan tjedan, i to ponajviše zahvaljujući iznimno mizernim kriterijima kojima se povodimo na ovom smiješnom i nepotrebnom sajtu
Dakle, opet kasnimo, i najbolje bi bilo da smo zakasnili barem do kraja ovoga tjedna, ali što je, tu je. Kao što u uvodu rekoh, mizerni kriteriji su najzaslužniji zašto se prošlotjednih 23 ID-a na Lupigi smatra dobrim učinkom. No, opet ponavljam, što je, tu je, 23 ID-a je ipak za 4 više nego tjedan prije. Uz spomenutu kvantitetu bio je to tjedan i s ponešto više kvalitete. Osim što smo najavili našeg novog kolumnistu Andriju vrijedilo bi spomenuti i povratak lijenog vuka iz neaktivne kolumnističke "bagre". Tu je i intervju – nagradna igra – najava koncerta Ede Maajke, Lupeško haranje Tvornicom i još jedna ekskluziva - "Njegoševa 16" by Muharem Bazdulj. To bi, ukratko, bilo sve o proteklom tjednu. Osim ankete, naravno.

Prošlotjedna anketa polučila je neočekivane rezultate. Na pitanje "Podržavate li zabranu pušenja na javnom mjestu?" čak 37% "anketiranih" odgovorilo je pozitivno. Kako ne podržava takvu zabranu izjasnilo se 57 % posjetitelja, dok je ostalih 6 % bilo neodlučno. Svakako zanimljivi rezultati …

Ovotjedna anketa neće moći zaobići temu o kojoj se proteklih dana razglaba na svakom koraku. Dakako, riječ je o Big Brotheru. Iako je Lupiga prvi medij koji je objavio imena kandidata tog showa, to ne znači da namjeravamo gledati taj "spektakl", no pitati vas što mislite o njemu, to svakako, i to odmah, u ovotjednoj anketi.

Dok mi nije pobjeglo moram reći kako pokudu dobiva gollum i obećavam da "mu" neće biti ugodno prilikom našeg prvog sljedećeg susreta. Sada je red na pohvalu, no tu moram napraviti presedan i pohvalu ne dodijeliti nikome. Razlog? Jednostavno, nemam kandidata. Što se tiče najava i tu ćemo nastaviti politiku iz prethodna dva tjedna i najaviti putopis, iz azijskog dijela Turske. Kao i uvijek o svemu će najprije biti obaviješteni oni upisani u našu mailing listu.