Što je novoga?

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Što je novoga?

A šta bi bilo novoga? Nekako smo već ušli u rutinu i tako je iz tjedna u tjedan. Ista priča, nema više ankete o fast food hrani. Pobjednik je bosanski specijalitet-ćevap, a gubitnik je, očekivano-vegburger. Kako se bliži ljeto ili možda kako nam je ono već stiglo, računa se gdje će se i hoće li se na more, pa eto da vidimo. Ima i pohvala, a i dvije pokude.
Ništa baš novoga. Prošao je još tjedan i nastupio je novi koji je veliki dio muškog roda s nestrpljenjem mjesecima očekivao. Zbog svjetskog nogometnog prvenstva, naravno.
Završena je anketa o omiljenoj nam fast food hrani. Postavivši vam to pitanje prije tjedan dana kao da sam prizvao pravu hranu. Niti jednom u tih tjedan dana nisam fast food hranu ni vidio, a kamoli okusio, a najviše obroka pojeo sam u bivšem Intercontinentalu (zove se Opera i primjećujem kako su se svi već privikli na novo ime) i Sheratonu. Sve pohvale, bilo je odlično! No, vratimo se na anketu. Borba se vodila između tri ljuta konkurenta: ćevapa, kebaba i pizze. Zahvaljujući velikom bosanskom lobiju na ovoj stranici pobjedu su odnijeli ćevapi s 26% glasova. Drugo mjesto zauzela je pizza, a treće turski (sad već i internacionalni) specijalitet-kebab. Odmah iza njih je burek, izjednačen s onima koji ne jedu fast food hranu (blago njima, a ujedno i jao njima). Najgore je prošao vegburger koji je tu i stavljen kako nitko za njega ne bi ni glasao.
Složili se vi s tim ili ne, ljeto je već stiglo. Neki već koriste vikende kako bi se okupali u moru. Naš cilj je vidjeti koliko vas se neće u moru okupati ove godine. Kako ne bi bilo onih "ni vrit, ni mimo", moguća su samo dva odgovora, da i ne.
Što se tiče pohvala, pohvale je vrijedan samo cop@. Ustvari riječ je o dečku koji se zove čopa, ali usljed problema s č, postao je cop@. U svakom slučaju dečko svakodnevno napiše nešto kako bi vi to mogli čitati.
Pokude su upućene svijm kolumnistima (tu uključujem i sebe), koji ništa ne rade. Svakodnevno otvorim kolumne s namjerom da nešto pročitam, a ono ništa. Pokuda i svim osobama koje iskorištavaju tuđe vlasništvo, ma gdje one bile! Novinari su uglavnom na mjestu događaja pokrivali cjelodnevne konferencije i prezentacije, pa im nije za zamjeriti.