Što je novoga?

Ivor Car

1. prosinca 2004.

Što je novoga?

Evo nakon dugog vremena i malo tipičnog kašnjenja za neiscrpni serijal "Što je novoga?". Još jedan je mjesec iza nas, a veseli da smo u njemu posjećeni iz preko stotinu zemalja. Zapravo, to je gotovo sve od zanimljivih detalja iz ove novice, osim novog pojačanja u našoj filmskoj rubrici, koje se zove Lanja, te ovotjedne interne ankete sa apsolutno maloumnim pitanjem - Treba li se Mirzoni iz SAD-a vratiti u domovinu?

Eh, ako prošli put i nisam ispunio obećanje "zbrda zdola" ovaj put ću to sigurno učiniti, jer nema se previše toga za reći. Broj tekstova na Lupigi i ovaj put je zabilježio pad, bilo ih je tek 20, a u njihovom kreiranju sudjelovalo je čak devet Lupeža, od toga je njih sedam uspjelo sastaviti čak osam tekstova. Dnevni broj posjetitelja još uvijek raste, a još jedan mjesec smo posjećeni iz preko 100 zemalja svijeta, pih, imali su što i vidjeti. Nema se puno toga niti za izdvojiti, tek uspješnice Riječnog raka "SENZACIONALNO: Seka Tuđman je nevina" i "Otpor stoko - ovo je diktatura!", potom danilov posjet Bajaginom zagrebačkom koncertu, te Mirzonijevu priču o deset godina starom sendviču i Bozzinu e-ciklopediju "Leksikon Yu Mitologije" koja je pukom slučajnošću objavljena baš 29.11., a to je znate već što. Svakako bi trebalo spomenuti kako smo dobili pojačanje u našoj rubrici "Film", gdje ćete od sada često viđati ime Lanja.

Na vrlo dugačko pitanje naše prošlotjedne ankete (Smatrate li da je BG studentima, koji su se fotografirali sa slikom Draže Mihailovića na zagrebačkom trgu bana Jelačića, izrečena pravedna kazna?) većina vas je (39%) odgovorila "Trebalo im je cepnut više!!!". Nešto blaži odgovor "Nije, pa to je previše!!!" dalo je 21% posjetitelja, dok ih 14% smatra kako ih nije ni trebalo uhititi. Tako je to …

Ovotjedna anketa sasvim je interna, a u njoj ćemo vas pitati treba li se naš Mirzoni iz daleke Amerike vratiti u domovinu. Detalje u vezi tog pitanja ćemo preskočiti kako ne bismo utjecali na vaš odgovor. Zapravo to je sve što ćemo reći o ovoj anketi na čijoj će nam maloumnosti, vjerojatno, mnogi zamjeriti. Pa da vidimo …

Već treći tjedan za redom, ova podrubrika sadrži ista imena. Pažljivi čitatelji će sigurno znati kako pohvalu dobiva Bozzo, a pokudu Dunga. Lijenim korakom ćemo nastaviti i dalje, te ni za ovaj tjedan nećemo najaviti ništa spektakularnog. Over.