Što je novoga?

Ivor Car

9. rujna 2002.

Što je novoga?

Napokon je završena anketa o najboljem strip junaku, a tu titulu ponosno nosi junak imena Mister No. Iako postoje neke natuknice kako je finale ove ankete lažirano, nadamo se kako su ti navodi neutemeljeni i izrečeni bez ikakve osnove. Ovotjedna anketa istražit će tko je najbolja zvijezda i nemojte misliti kako je to neka šala. Još se ne mogu odlučiti hoće li biti nekih pohvala i pokuda, pa ću o tome još malo razmisliti.
Kako prođe još jedan tjedan? Nekom nevjerojatnom hiper brzinom i evo nas opet u novom izdanju novice "Što je novoga", koju kao što znate izmišljamo svake noći između nedjelje i ponedjeljka, samo kako bi vas obavijestili o događanjima na ovoj stranici.
Završen je ciklus od tri ankete koje su izrodile najboljeg strip junaka. U prvom polufinalu  gusto je pobijedio nosati Bob Rock i uz njega su iz te polufinalne skupine u finale prošli Zagor, Dilan Dog i Mister No. Tjedan poslije "igrano" je drugo polufinale  u kojem je pobijedio još jedan znanac iz slavne grupe TNT, Alan Ford, a uz njega dalje su prošli Modesti Blejz, Filipe Kajetano Lopez i Martinez (Čiko), Gaston i najslabije plasirani Corto Maltese. Dakle, devet kandidata je sudjelovalo u velikom finalu  iz kojeg je kao pobjednik izašao amazonski junak i ljubitelj dobre kapljice i žena, Mister No. Samo jedan glas manje imao je omaleni Bob Rock, dok se Corto obreo na trećem mjestu. Četvrtoplasirani Alan Ford našao se daleko iza ovog trojca. Iznenađujući je slab plasman Zagora i Dilan Doga, koji su jedva dobili poneki glas.
No, da krenemo u neke ozbiljnije teme. Naime u kuloarima se šapuće kako je ovo finale bilo namješteno. Postoje teze kako se radi o dvije tajne skupine koje su gurale svoje favorite u pobjedu, jedni Corta, a drugi Mister Noa koji je nekim misterioznim načinom preko noći dobio hrpu glasova. Navodno je riječ o golemim novcima koji su uloženi na pobjedu ovih likova. No, nadamo se kako su to samo priče za lokalne babe koje će po klupama imati o čemu razgovarati nakon što se vrate s placa, a mi još jednom čestitamo pobjedniku iscrpljujuće trotjedne utrke.

Ovaj tjedan odlučili smo se za vas postaviti nimalo lakšu anketu. Naime, morate se odlučiti koja je od jedine tri istinske zvijezde svijeta, najbolja. Da li je to Britney Spears, Christina Aguilera ili Shakira. Slažem se, izbor nije nimalo lagan, ali što je tu je. Razmislite, pogledajte u lijevu stranu svog monitora, zaokružite jedan odgovor i to je to. Evo vam i njihovih slikica, koje će vam možda pomoći da donesete pravu odluku. I bez nepotrebne šaljivosti, jer stvar je krajnje ozbiljna!!!
Sad kada sam u pisanju malo razmislio odlučio sam ne izostaviti rubriku pohvale i pokude. Da se prvo na brzaka rješimo pokuda. Njih upućujem svima, od onih na državnom vrhu pa sve do onih koji tamo nisu i do onih koji se bave dizajnom, a najveće pokude od svih pokuda svijeta  upućujem jednom sistemskom programu koji mi nepotrebno uništi mail, ali tako sofisticirano da je to neopisivo. Pokuda ti odvratni sistemu! Pohvale nikome, pa ni onoj riječnoj životinji koja ih je dobila dva tjedna zaredom. Šta si mislio i treći? Pa recite onda da sam škrtac!