Što je novoga?

Ivor Car

30. rujna 2002.

Što je novoga?

Je li potrebno reći kako je prošao još jedan tjedan s kojim je došla još jedna novica "Što je novoga?"? Anketa o Marku Perkoviću je završila, i čini se kako većina vas smatra da je on "seljačina". Teške i ružne riječi, nema šta. Jesu li onda oni koji tako misle O.K. i "neseljačine"? Nova anketa je nešto ozbiljnija, jer bavi se hrvatskom top temom. Bit će u novici i neuobičajeno mnoštvo pohvala, a za sada mi se čini kako pokuda uopće neće biti.
Završena je anketa u kojoj vas se pitalo što mislite o Marku Perkoviću Thompsonu. Iako se na početku činilo kako će ta anketa pobrati najviše glasova u povijesti Lupiginih anketa, ispostavilo se da nije tako. Naime, finalna anketa o najboljem strip junaku pokazala je veće zanimanje nego ova o Thompsonu. Upućeni će znati i pravi razlog tome. No, anketa o Thompsonu je bila najkomentiranija anketa do sada. Padale su teške riječi, ali ipak zanimljivo je kako nije bilo psovanja, što zaslužuje svaku pohvalu. Svejedno zbog žara komentatora odlučio sam pokrenuti topic na našem forumu, gdje od sada do mile volje možete raspravljati o svemu što Thompson jeste ili nije. Također vas molim da komentare vezane uz rezultate ove ankete ne ostavljate na ovoj vijesti, već da se zaputite na forum i tamo kažete sve što hoćete. Link su baš ove riječi.
Uglavnom najviše glasova je dobio odgovor kako je Thompson "seljačina". Iza ovog odgovora najviše glasova ste dali odgovoru "pjeva što misli". Zanimljivo je kako odgovor sročen na tipični nadasve šaljivi Lupigin način, "A stvarno, tko je on?", nije pobjedio, a upravo takvi Lupigini odgovori su obavezno do sada odnosili pobjede. Dokaz je to kako je mnogima pitanje Thompsona i onoga što on sam predstavlja, važniji od šale. Još dva vaša odgovora po brojnosti zaslužuju spomen. To su "šovinista" i "prava ljudina". Svi ostali nisu pretjerano izazivali vašeg miša na klik.
Nova anketa prelazi u neke ozbiljnije sfere, budući se bavi trenutno najvažnijim političkim pitanjem u Hrvata. Treba li prekinuti suradnju s Haagom ili ne? I tako dok naš Ustavni sud razmatra slaže li se, toliko puta spomenuta, optužnica s njihovim "znanjem i zanimanjem", mi ćemo na Lupigi istražiti što vi mislite o tom pitanju. Dakle, pogledajte na lijevu stranu ekrana i recite nam vaš stav.
E sad pohvale i pokude. Pravo je mjesto, a i vrijeme da pohvalimo dvojicu novih novinara Navara i Feeza, koji su ovaj tjedan osvježili Lupigine novice. Pohvala i našem GostuLupežu koji je svoj posao odradio na najbolji mogući način i tako otvorio novu rubriku na Lupigi. Pohvala i dizajneru za kojeg sam čuo da opet radi punom parom. Ne smijem izostaviti i najvrijednijeg webmastera na svijetu, koji neumorno radi dan-noć. Upravo zbog njegove marljivosti mogu vam najaviti novu rubriku koja će svijetlo weba, ili barem njegovu tamu, ugledati ovaj tjedan, a bavit će se književnošću.
Što se tiče pokuda, još uvijek se nisam sjetio niti jedne. Kada bih imao vremena sigurno bih uspio, ali bolje ovako, neka ostane sve 5+.
Do slijedećeg tjedna .....