Što je novoga?

Ivor Car

6. listopada 2003.

Što je novoga?

Dragi moji Lupeži, ukoliko ste pomislili da ove svakotjedne patnje nazvane "Što je novoga?", više neće biti, grdno ste se prevarili. Opet smo tu! Nakon kratke stanke i izbivanja prošlog ponedjeljka ponovno imate priliku biti maltretirani s rezimiranjem proteklog tjedna. No, vjerujte, niste ništa propustili, sve je po starom. Odgovor na pitanje što ima novoga još uvijek glasi: ništa!
Postoji nekoliko jako dobrih razloga zbog čega ove novice nije bilo prošloga tjedna. Vjerujte mi na riječ! No, sve te razloge na stranu, u ova dva tjedna na Lupigi i nije bilo baš nešto novoga. Uglavnom je stranicom defilirala lijenost i nemar (ne bih se htio ponavljati, iako mi to nikako ne ide). Upravo zbog toga iznimno je lagano sjetiti se što je to odudaralo od uobičajene monotonije na sajtu, a to je zasigurno novi GostLupež koji je zaboravio kako izgleda Lupiga. Zanimljiva stvar je proporcionalnost nerada i posjeta, te iz svih granica logičnog i objašnjivog izlazi činjenica kako Lupigu zadnjih mjesec dana posjećuje više surfera nego ikada. Da mi je znati zašto. Vrijedilo bi spomenuti i kako je naš svizac još uvijek unovačen jer ratovi diljem svijeta ne prestaju, a teško je povjerovati da ikada hoće.

Prošlotjedna anketa je čini se nekima bila vrlo zanimljiva. Vjerojatno se sjećate, pitali smo vas koje su najbolje dnevne novine u Hrvata. U početku ankete je suvereno vodio Jutarnji list, da bi potom nekim čudom u samo nekoliko sati poveo Večernji list. No, ubrzo se sve vratilo na staro i sudeći po vašim glasovima najbolja dnevna novina u Hrvata je Jutarnji, a nakon njega popularni Večernjak….

Ovotjedna anketa sadrži vjerojatno najčešće anketno pitanje koje se u zadnje vrijeme putem raznoraznih medija postavlja hrvatskim građanima. Pretpostavljate, riječ je o izborima koji nam se neumoljivo približavaju. Dakle, da vidimo za koga bi lupeški puk glasao. Na izbor vam dajemo samo one najveće.

Prije nego li sam i počeo osobito nestručno sastavljati ovu jako lošu novicu znao sam tko će biti onaj koji će fasovati pokudu. Ta spoznaja me zapravo vukla i pomogla da isplivam iz mora lijenosti. Elem, pokudu ili bolje rečeno pokuditetinu dobiva Riječni rak. Pitanje pohvale također je bilo vrlo lagano, a dobio ju je marljivi Bozzo. Od najava bojim se da nemamo ništa. Do slijedeće gnjavaže, uživajte.