Što je novoga?

Ivor Car

20. listopada 2003.

Što je novoga?

Uh kakav je ovo tjedan bio. Tjedan u kojemu naš omiljeni sajt (nekima i jedini) nije radio gotovo tri dana, ili da budemo malo precizniji – nekih 65 sati. Jasno vam je i tko će zbog toga dobiti pokudu ovoga tjedna, ako ne i mjeseca. U ostatku neobično zanimljive novice (subjektivni sud) pročitajte zasipanje drvljem i kamenjem krivca, te saznajte kako bi vlast bila podijeljena u našoj državi, u državi Lupeža! Ne biste vjerovali.
Što da se kaže? Stranice jednostavno nije bilo. Nekima je to došlo kao odlična prilika za odmor, dok su drugi baš u ta tri dana imali inspiraciju i taman htjeli napisati hrpu toga. Krivac je samo jedan i odaziva se, barem putem komentara, na ime Rochi, tako da ako vidite negdje komentar od dotičnog koji je inače naš vikend-webmaster, recite mu što ga ide. Ako ga sretnete na ulici možete učiniti isto. Ovdje je njegova fotografija tako da ga možete prepoznati. Zanimljivo je kako još uvijek nitko osim njega ne zna što se točno dogodilo. Na upit što je bilo, dobili smo odgovor previše tehničkih detalja za jedan telefonski razgovor. Da smo u stripu naš odgovor njemu glasio bi: #%´(/`°#`~~#°%¸**#?'&###%÷ק§¸¸˝*#&ž$#»'#?
Kako god bilo stranica opet radi, a do kada će, to ćemo još vidjeti. Usput hvala svima koji su svoju zabrinutost i znatiželju izrazili zatrpavanjem mog mailboxa.
Dakle, događaj nestanka Lupige sa weba definitivno je događaj koji je obilježio protekli tjedan. A još nešto što se može nazvati zanimljivim je da je neuobičajeno mnogo Lupeža bilo aktivno, ne previše aktivno, ali svatko je radio po malo, što je svakako za pohvalu.
Za pohvalu je i to što smo napokon skinuli ovu izbornu anketu, u kojoj su se pojedinci (neke znam IP-om, a neke začudo i imenom i prezimenom)  jako trudili da svojoj političkoj stranci (u prvom redu se misli na HSP, a zatim i na HDZ te SDP) donesu jednu vrlo bitnu, odlučujuću pobjedu, a ta je tko će biti prvi na Lupiginoj anketi. Uglavnom pustili smo ih da se nadglasavaju i konačna stranka koja bi u svijetu Lupeža došla na vlast je SDP (26,6%). No, s obzirom da je HDZ osvojio 26,3% glasova, te da je HSP čudnim nikad-načudit-se-čudom polučio 12,2% glasova, SDP bi trebao koalirati sa svima živima da bi zasjeo na čelo naše države. A ni tada mu ne bi uspjelo jer čak 13% Lupeža ne zna za koga bi glasovalo (ne kažu bezveze da je pridobivanje takvih pobjeda na izborima), a četiri stranke nisu prešle šatro izborni prag od 5% (IDS – 1,4%, DC – 1,6%, LS – 2,7% i HSS – 4,1%). Slaba pomoć SDP-u bio bi HNS (6,7%), a HSLS-a (5,4%) kao što i sami znate, nikakva. Eto tako bi to bilo kod Lupeža (ispade da smo desni). Teško za povjerovati, baš kao što je teško za povjerovati da će se makar sličan odnos glasova dogoditi na pravim izborima koji nam se sve više bliže, što možemo i sami vidjeti po broju ružnih faca koje nas svakodnevno sve češće iritiraju pogledima sa jumbo plakata.
Ovotjedna anketa smišljena je u dvije minute u redakciji nedovoljnoj za bilo kakav kvorum. Prema tome molim da ne budete naporni sa onim: a gdje je onaj …. ili niste stavili …. Nema ga i nismo, glasit će naš odgovor. Šta ima, ima, šta nema, nema – jednostavno rečeno. Prema tome tko neće neka ne glasa, a kome je neki nenavedeni bend najbolji, on neka glasa za opciju neki drugi. Eto, toliko!
Pitanje pokude smo već riješili, i to ne samo za ovaj tjedan već možda i za cijeli mjesec, jer propust je golem i neusporediv s time da netko nešto ne napiše u tjedan dana ili napiše, ali nešto sitno. Dakle, da ponovimo – pokuda ide Rochiju! S druge strane navar me uspio nagovoriti da pohvalu i radni orden dam upravo njemu. Najavu ćemo preskočiti, jer eto ni ono najavljeno prošle subote nismo realizirali, a kamo li da najavljujemo još nešto novo. Šuti i sjedi!