Što je novoga?

Ivor Car

14. listopada 2003.

Što je novoga?

Utorak je, a kod nas na naslovnici novica sa fotografijom koju ste navikli gledati ponedjeljkom. Ne volimo red, to vam je. Ne mora sve biti baš kada se očekuje! Oni koji lijevim gumbom miša kliknu sviscu na glavu moći će pročitati jednu od najkraćih novica "Što je novoga", koja nema ni ovotjedne ni prošlotjedne ankete, iz vrlo jednostavnog i logičnog razloga.
-Pa neka ti ove. Ova ti je dobra; reče mi prijatelj kada ga sam ga priupitao za kakvu dobru ideju koju bi mogli staviti kao ovotjednu anketu.
-Vidiš da se svađaju. Glasaju k'o ludi; nastavlja on.
Ima čovjek pravo, pomislim i ostavim ovu anketu još jedan tjedan, neka se krve. Upravo je to razlog što će ovo biti jedna od kraćih novica u serijalu "Što je novoga", jer nema palamuđenja oko prošlotjedne i ovotjedne ankete. Sve je jedna anketa, a kako trenutno stoje stvari, na našu prošlotjedno-ovotjednu anketu su se nakačile dvije struje: jedna koja neprestano glasa za HDZ i ispočetka za HSP da bi ga kasnije napustila uvidjevši da i ovi drugi mahnito glasaju za svoje i da ne mogu obje stranke održati na vrhu, te druga struja koja glasa samo za SDP, ne dozvoljavajući ovoj prvoj struji da njihov odabranik bude na prvom mjestu. Pa eto im, neka se vesele, imaju još nekoliko dana da osiguraju pobjedu svome favoritu. Imali smo mi sličnu anketu prije nekoliko mjeseci, baš za ove dvije suprotstavljene strane, ali nije privukla ovoliku pozornost. Njene rezultate možete vidjeti klikom na: 010101.
A što zapravo novoga ima kod nas. Pa ništa, osim da smo prošli tjedan bili prekulturni, samo neke novice iz područja kulture, a ponajviše zahvaljujući zagrebačkom filmskom festivalu. Zato, evo, svečano obećavam kako ovaj tjedan nećemo biti tako kulturni. Obećavam vam nekulturu.
Što se tiče pohvala, tu bi se možda mogao istaknuti povratak iksx-a, koji je nešto našvrlj'o i tko zna kada će nam opet svratiti. Ponašanje takvog lika zbilja se ne da predvidjeti. Pokudu pak nemam kome uputiti, jer čini mi se da se ekipa u zadnje vrijeme poprilično smanjila. U svakom slučaju to neće biti Riječni rak, mada je zaslužio, ali mi ga je više dosta. Neka titulu neradnika ipak ponese navar. On se ono jednoć bunio da je nezasluženo pobrao pokudu, pa evo neka sada pobere jednu zasluženu.
Od najave ništa! E pa nije istina. Nakon mjeseci nenajavljivanja došao je red da i mi nešto najavimo, a najavljujemo povratak jednog od najčitanijih autora Lupiginih kolumni ikada. Riječ je o Tinchi_k, čije stare kolumne možete pogledati na ovome linku.
To bi ukratko i udugo bilo to. Do slijedećeg tjedna uživajte u nekulturi!