Što je novoga?

Ivor Car

3. studenog 2003.

Što je novoga?

Najgore su ove inozemne novice ”Što je novoga”, jer ajde ti u inozemstvu nađi inspiraciju za internu novicu ovoga tipa. Upravo zbog toga odmah napominjem kako i nema nečega novoga, na što ste vjerujem i sami navikli. Jedina novost je ta da je Andrej Ivanković pobjednik naše prošlotjedne ankete. Mnogi su pitali pa tko je do vraga taj A. I., ali odgovor nisu dobili. Osim toga saznat ćete i tko je namamio par stotina Slovenaca na naš sajt u roku od samo dva dana

Dakle, baš kako sam u uvodu rekao, ovoga tjedna ne nudimo vam ništa novo. No, kako to ne bi shvatili prebukvalno za početak ćemo vam ponuditi vrlo neprovjerenu informaciju koju nam je podastrla naša lokalna vračara. Naime, naš vrli webmaster ovoga je vikenda ”čačkao” Lupigine skripte. Zamislite! A sad pređimo na spominjanje, većini naših posjetitelja, misterioznog Andreja Ivankovića, pobjednika naše prošlotjedne ankete u kojoj smo vas pitali koji je ”najveći” živući Hrvat. Među ponuđenih deset osoba, odabrali ste upravo Andreja Ivankovića, što je svojevrsni presedan budući sam u više nego nekoliko navrata pitan, a tko je taj Andrej Ivanković. Odgovore na to postavljeno mi pitanje nikada nisam ponudio, jer neke stvari se ne mogu naći u internetskim pretraživača i upravo zbog toga takve stvari vrijedi čuvati za sebe. Dakle, jednom kratkom rečenicom – ni vama neću reći tko je Andrej Ivanković, jedino što će preći preko moje tipkovnice je to da je riječ o javnoj osobi. Iza A. I., na drugom mjestu ankete odsjeo je moj kandidat, ”4 asa”. Treće i četvrto mjesto zauzimaju dvojica već legendarnih Hrvata, kojima, barem sudeći prema našoj anketi, popularnost ima tendenciju laganog pada. Riječ je, dakako, o Ljubi Ćesiću Rojsu i Marku Perkoviću Thompsonu. Zadnje mjesto je, prema mnogima nezasluženo, osvojio Mladen Schwartz sa samo 5 vaših glasova. Evo prije nego postavim novu anketu udijelit ću mu još jedan glas tako da bude paran broj, dakle 6. Cjelokupne rezultate možete pogledati na ovom linku.

Što se tiče ovotjedne ankete, nemaštovitost je urodila plodom, pa će to zapravo biti križanac prošlotjedne i pret-pret-prošlotjedne ankete. Dakle, provjereni recept - malo politike i malo osobnosti. U ponudu smo uvrstili devet, nama najzanimljivijih, kandidata i zapravo nam je žao što je anketa tehnički ograničena na deset odgovora, jer u Hrvata je toliko zanimljivih njuška koje sudjeluju u predizbornoj kampanji, odnosno onih koje ćemo na izborima birati, da bi se popis možda mogao rastegnuti i do kraja naslovnice. Šteta!

Što se tiče pohvala tu neću razmišljati ni sekunde i odmah ću je udijeliti novopridošlom Lupežu  - Venturi. Nije Ventura bio iznimno radišan (radišnost nikako nije njegova uloga), već uvjetno rečeno učinkovit. Uvjetno, jer njegova novica je u dva dana priskrbila Lupigi oko tri stotine posjeta iz susjedne nam Slovenije. Zašto, provjerite – ovdje! S druge strane pokudu će dobiti slavni Lupigin rekorder po broju istih. Naravno, dame i gospodo, drugovi i drugarice, dragi Lupigini prijatelji i neprijatelji Vaš jedini, neponovljivi – Riiiiiijeeeeeečniiii Rak! Najava kratko i jasno – nemamo!