Što je novoga?

Ivor Car

27. listopada 2003.

Što je novoga?

"Što je novoga" je opet tu, vjerujem na ničiju radost, ali zato na moju žalost (ja nisam!). A u toj novici neće biti gotovo ništa novoga, pa gotovo da žalim (ja nisam!) za onom situacijom od prošlog tjedna kada je na tapeti bio naš vrli webmaster (ja nisam!). No, zato je tu ovotjedna anketa – neobičan plod opako bolesnih mozgova, koje nećemo niti imenovati (ja nisam!).
Zapravo se ništa posebnoga nije događalo prošloga tjedna, barem tu kod nas na sajtu. Nije da se nije radilo, ali kao što rekoh ništa posebno. Jedna od novosti je da će dizajn naslovnice u skorije vrijeme (!?!) doživjeti neke strukturalne promjene što će se najviše osjetiti na novicama. Ali brzinom kojom ćemo mi to sprovesti (prvo treba dogovoriti sastanak odgovornih, što je u potpunosti nemoguća misija), ovo postaje zbilja nepotreban dio ove novice, jer potrajat će to. Nego 'ajmo mi na one standardne stvari, a prva od njih je prošlotjedna anketa o najboljem hrvatskom bendu svih vremena. Po vama je tu titulu vrlo uvjerljivo ponijela Azra. Drugi po brojnosti bio je odgovor "Neki drugi", s tim da nitko od glasača u komentarima nije podijelio s nama koji bi to neki drugi bend bio. Na trećem mjestu je Haustor, a dalje redom idu Prljavo kazalište, Parni valjak, Majke, pa iznenađenje 4 asa, Novi fosili i Magazin dijele pretposljednje mjesto, dok se na posljednjem mjestu, po mom skromnom mišljenu nezasluženo, našao Film. Eto, to su rezultati.
U ovotjednoj anketi, baš kao i prošlog tjedna tražimo
nešto hrvatsko naj
, a to će biti "najveći Hrvat". Zaboravite na sve kriterije po kojima bi se trebali povoditi, jer ništa nije bitno osim da su kandidate za ovu titulu odabrali opako bolesni mozgovi. Prema tome zaboravite na sve i glasajte redom za: Ljubu Ćesića Rojsa, Dumitru Mitua, Mladena Schwartza, Andreja Ivankovića, don Antu Bakovića, Vinka Štefaneca, Antu Kostelića, Marka Perkovića Thompsona, Stojka Vrankovića, te nezaboravna 4 asa. Još jednom napominjem, svi ti ljudi nemaju nikakvu poveznicu osim one da su građani Hrvatske. Pa da vidimo tko bi u ludoj konkurenciji mogao odnijeti pobjedu.
A sad prvo na
pokude
. Najradije bih je "odvalio" Riječnom raku, bez pardona, iako je tu i onaj navar koji je kumio prošlog tjedna za pohvalom i dobio ju je i od tada nikom ništa. Ma svejedno, "odvalit" ću je ja Riječnom raku. Eto! S guštom! A pohvalu, kome drugom, doli Bozzi, iako se nije baš nešto naradio, no nemam izbora. Najava još uvijek nemamo, a ako ih i budemo imali bit ćete pravovremeno obaviješteni putem naše mailing liste.