Što je novoga?

Ivor Car

29. prosinca 2003.

Što je novoga?

"Pola" blagdana ostalo je iza nas, a druga polovica nam tek dolazi. U takvom raspoloženju je prošao protekli tjedan, dakle što se tiče Lupige – neradno. Preslika toga tjedna bit će i ovaj, zadnji tjedan tekuće godine, za koju je bolje da nam se što prije makne s očiju, jer i nije bila neka. Ljudski se nadati da će slijedeća biti barem malo bolja. Dakle, uslijed blagdanovanja vam baš i nemam što ponuditi u

Eto, godina je na izmaku i uskoro ćemo ući u, vjerovali ili ne, četvrtu kalendarsku godinu Lupiginog postojanja. S obzirom na sve ljude koji su sudjelovali u radu našeg sajta, ova tema je prije za kakve seriju kolumni nego li za novicu, te ću se, iako nedrage volje, maknuti od nje.

Statistički gledano radišnost Lupeža proteklog tjedna i nije bila tako strašno niska. Zabilježili smo "čak" 14 ID-eva, ali samo u dvije rubrike, 11 novica i 3 kolumne. Sve u svemu aktivno je u radu sajta sudjelovalo tek 5 Lupeža. Nema niti novog rekorda u broju posjeta, što sam i predvidio u prošloj novici iz neumirućeg serijala "Što je novoga". No, ima tu rekorda što se tiče minimalnog broja posjeta u ovom mjesecu (798 jedinstvenih posjeta), što se dogodilo drugog dana božićnih blagdana. Također očekivano, a kao što rekoh u uvodu tako će biti i ovoga tjedna, što je nikakav stimulans za Lupeže pa možemo očekivati da će i ovaj tjedan biti "minimalno" radišan.

I prošlotjedna anketa je blijeda, tek nešto više od 100 glasova po kojima zaključujem kako je dobar dio vas (preko 25%) Badnjak proslavio u krugu obitelji,  a najmanje vas odlučilo se biti na ulici, bez obzira gdje. Začudno je visok broj vaših glasova (20%) oduzeo odgovor Ne slavim Badnjak, što nas vodi do naše ovotjedne ankete, a može govoriti o multireligijskoj strukturi naših posjetitelja ili pak o ustrajnosti na tvrdnji kako se Badnjak niti ne slavi, već se slavi samo Božić. Dakle, ovaj tjedan smo odlučili ne pitati vas gdje ćete proslaviti Novu godinu, već jeste li vjernik. Pa, eto, izvolite glasajte, da vidimo i to …

Bez razmišljanja pohvalu upućujem, opet Bozzi, premda on, opet, kao i prošlog tjedan zna da je nije zaslužio, ali izbor mi je ništavan i ograničava se samo na njega. Kako god, čovjek je već skupio popriličan broj pohvala. Pokudu sam jedva dočekao da uputim svome starom neprijatelju, Riječnom raku. Osim profesionalne, pokuda je ovoga puta i osobne naravi (ako ga tko vidi neka mu to prenese!). Najavljivati, nećemo, pa ipak je Nova godina.