Utjeha Nomadofilima

Božidar Alajbegović

20. kolovoza 2003.

Utjeha Nomadofilima

Sjećate se "Nomada"??? Aha, čitali ste ga redovito i imate sve brojeve. Čuvate ih na suhom i hladnom... Ma nije valjda - još i suze ronite zbog njegova gašenja!!! Onda ste upravo vi osoba kojoj je namijenjen ovaj tekstuljak i zato hitro i žurno kliknite na opširnije i saznajte radosnu vijest

Ne, ne, nažalost ne radi se o ponovnom okupljanju Kožula, Grgića, Pavlova i Nomadove kompanije, ali zato utjehu možete pronaći - gdje drugo negoli na webu.
Naime, Tonći Kožul i Velimir Grgić (Nomadovi urednici) prije stanovitog vremena pokrenuli su vlastite blogove na internetu. Radi se o njihovim osobnim stranicama koje ispunjavaju svakodnevno u obliku svojevrsnog dnevnika, čime svim Nomadofilima pružaju kompenzaciju i utjehu nakon gašenja najdražeg im pop časopisa.
Tonći i Velimir na svojim blogovima orijentirali su se, naravno, na glazbu ali i dalje ustrajavaju na svom poznatom vrckavom i zabavnom stilu, no ujedno, kao što su nas uostalom u Nomadu i navikli, tekstove o glazbi subjektiviziraju do krajnjih granica pa znatiželjan čitatelj između redaka može saznati i mnogo štošta iz njihove svakodnevice i privatnog života.

Tonćijev blog naći ćete na adresi http://tamtam.mi2.hr/ruralna.gorila  (a na njemu je, zamislite, i link na Lupigu - grazie, Tonći!)

a Velimirov na http://tamtam.mi2.hr/iagainsti

No, to još nije sve. Pažljivi čitatelji Nomada sigurno pamte rubriku u kojoj su nam bivali predstavljeni najzanimljiviji hrvatski fanzini. Sigurno vas ne moram podsjećati kako je najveća zvijezda spomenute rubrike bila mlada Osječanka Bilanda Ban, koju su gotovo u svakom broju Kožul i kompanija obasipali hvalospjevima i panegiricima (poput npr. ove rečenice iz Tonćijeve recenzije jednog od brojeva Bilandinog fanzina: "Još jedna mala ali značajna pobjeda mašte, dobrote, razuma i ljubavi u mračnoj, zagušljivoj balkanskoj krčmi u obliku banane"). 
Zbog tolikih pohvala upućenih Bilandinom fanzinu Why not smile, znatiželjan kakav jesam, odlučih je kontaktirati i naručiti od nje pokoji primjerak - čisto da provjerim utemeljenost pohvala Nomadovaca ... Bilanda se pokazala vrlo srdačnom i ugodnom osobom te mi je promptno poslala tri broja, a čitajući njene fanziniće - naprosto se oduševih!!!
Želite li se i vi uvjeriti kako prekrasno Bilanda piše (i razmišlja) o glazbi, životu, ljubavi itd. zavirite i na njen blog klikom na:
http://volimkrevet.blogspot.com