VESNA PUSIĆ: Mladost poštenija od starosti ili Kako je Vesna postala političarka

Ivan Kegelj

12. ožujka 2012.

VESNA PUSIĆ: Mladost poštenija od starosti ili Kako je Vesna postala političarka

Pred sobom imamo intervju sa osamnaestogodišnjom Vesnom Pusić koja odrješito tvrdi - Neću u političare! Puna mladenačkih ideala Vesna najavljuje da će svijet mijenjati na bolje, ali godine čine svoje i evo Vesne u političkim vodama, na dužnosti ministrice vanjskih poslova. Svojim stavovima nije bitno kompromitirala onu davnu Vesnu, ali što da se radi kad se postavi pitanje o blatom umazanim stranačkim pragovima. U tom slučaju, Vesna Pusić postaje ono što je prezirala i brani neobranjivo. Pogledajte.

 

Kamo će je odvesti njezina sklonost da se bavi samo konkretnim ili kako ona kaže - životnim stvarima, pita se novinar Igor Renić. Njegova sugovornica osamnaestogodišnja je Vesna Pusić, Sekretarica Sabora učenika Zagreba.
- Sigurno ne u političare, jer se dobro poznajem, odgovara mlada Vesna. Uredniku se ovaj njezin ogpovor učinio zgodnim pa se nad intervjuom s mladom Vesnom, "jednom od najpoznatijih zagrebačkih srednjoškolki", koči crni naslov: "Neću u političare!"

Dakako, popularna srednjoškolka završila je na kraju u politici. Još uvijek rado pred novinara baca velike riječi. Još uvijek rado govori o moralu i etici. Međutim, kad je riječ o stranačkim pragovima zamazanim blatom tu Vesna Pusić otkriva novu sebe, o kakvoj davna srednjoškolka valjdan nije mogla niti sanjati. 

Društvo u kojem se našla, naime, Vesnu Pusić kompromitira do temelja. Glavni tajnik stranke u kojoj ona danas ima jednu od vodećih pozicija  Srećko je Ferenčak, čovjek nepravomoćno osuđen jer je zakinuo invalidnu djecu. Uzeo je od grada zemljište na kojem je obećao izgraditi Centar za dnevnu skrb invalida pa ga je prodao Ivici Todoriću da na njemu izgradi Konzum. S partnerom Petrom Turković na ovom poslu uprihodio je oko deset milijuna kuna.  A što o tome kaže današnja Vesna Pusić. Ovako je govorila za portal Net.hr: 

A Srećko Ferenčak? Kako gledate na to da već godinama čekamo pravomoćnu presudu u tom slučaju?

Čekamo i mi! Smatramo da bi ona trebala biti pravedna, za razliku od nepravomoćne.

Dalo se primijetiti da ga se niste odrekli, niti ste se distancirali.

Što se mene tiče, niti najmanje, jer ispravnije osobe teško da bih se mogla sjetiti.

Koja će njegova dužnost biti dalje, kada Kukuriku dođe na vlast?

Ostat će glavni tajnik stranke.

Što o tome misli osamnaestogodišnja Vesna Pusić, koja neće u političare, nismo uspjeli doznati.

Lupiga.Com