ZA SAMO 90 KUNA: Gospa se ukazuje u 14 sati, sto posto! Nema povrata novca

Ana Benačić

15. lipnja 2014.

ZA SAMO 90 KUNA: Gospa se ukazuje u 14 sati, sto posto! Nema povrata novca

"U dva popodne", odgovorila nam je spremno aktivistica udruge Sol zemlji, kad smo je upitali u koliko će se sati Gospa ukazati, a koja organizira putovanje u Međugorju i putnicima obećava sigurno ukazanje. Na pitanje kako to zna, odgovara uz osmijeh: "obično je bilo u dva sata popodne, ali to Gospa treba reć', Bože mi oprosti". Objašnjava odmah i da se Gospa prema dosadašnjim rasporedima pravilno javljala za Božić, na rođendane vidioca, Dan državnosti, a vidiocu Ivanu - svaki dan. Naglašava i da on nije jedini kojemu se Gospa svakodnevno javlja, postoji i jedna takva vidjelica u Milanu. Što je s povratom novca i s papinom pošalicom da Gospa ne radi u Pošti? E...

Hit dana na društvenim mrežama je definitivno oglas za organizirano hodočašće u Međugorje 25. lipnja 2014. godine na kojemu se predskazuje "ukazanje svim vidiocima". Cijena hodočašća je 90 kuna, a kako su nas zaista interesirali detalji puta, nazvali smo broj mobitela istaknut na plakatima koji su se pojavili na autobusnim stanicama u Splitu. Primjerice, pitali smo kada će se ukazanje dogoditi i hoće li hodočasnici dobiti povrat novca ukoliko se Marija, na primjer, zadrži u Lourdesu. 

S druge strane linije bila je aktivistica udruge Sol zemlji koja inače organizira hodočašća i koncerte. Predstavila nam se imenom i prezimenom te rekla da je porijeklom iz Imotskog. Treba reći da je spremno prihvatila da se cijeli razgovor prenese i objavi u medijima, od kojih je čak zatražila asistenciju oko organizacije jednog koncerta, o kojemu ćemo kasnije. Krenimo od početka, na kojemu nam je objasnila da se kreće u 8 sati ujutro preko puta pothodnika kod splitskog Pazara, na početku trajektne luke. Pitala nas je odakle zovemo, a kada smo joj rekli da zovemo iz Zagreba, prepravila ju je briga o tehničkim detaljima.

Plaćanje unaprijed, povrata nema

"A imate li nekoga u Splitu da uplati za vas? Moram uzeti novac i sastaviti popis unaprijed, zbog vozača, nitko u trenutku prelaska granice ne smije biti bez svog mjesta u autobusu", kazala je. Nakon razrješenja ovog problema, krenuli smo s razgovorom o programu. Zanimalo nas je kada će biti ukazanje.

"U dva popodne", kazala je, a kad smo je upitali kako zna, odgovara uz osmijeh: "obično je bilo u dva sata popodne, ali to Gospa treba reć', Bože mi oprosti". Objašnjava odmah i da se Gospa prema dosadašnjim rasporedima pravilno javljala za Božić, na rođendane vidioca, Dan državnosti, a vidiocu Ivanu - svaki dan. Naglašava i da on nije jedini kojemu se Gospa svakodnevno javlja, postoji i jedna takva vidjelica u Milanu. 

Prizor iz Splita (FOTO: Facebook)

"Uvijek se ukaže na godišnjicu, to obavezno!", uvjerava nas aktivistica Sol zemlji. Sljedeće pitanje se ticalo povrata novca u slučaju da Gospa taj dan iz nekog razloga eskivira. 

"Ni slučajno! Ukazat će se sigurno. Znate da se ona ukazivala svake godine, govorila je gdje su žrtve Vukovara i Srebrenice, evo sva sam se naježila! Mora se ukazat' sto posto! Doduše, moguće je da se ne ukaže vama, već samo vidjelici, ali vi ćete sigurno dobiti nešto posebno", govori nam aktivistica. Povrata novca, dakle, nema, no zato nam je ispričala što se njoj dogodilo kada je prvi puta prisustvovala ukazanju. I tada se Gospa ukazala samo vidjelici.

"Po njenim crtama lica vi vidite kada je ona došla i otišla, ona vam iskolači oči. Ja sam osjetila neku nenormalnu energiju k'o da me diže, Sunce se pojavilo iza oblaka", opisuje nam, dodajući da je na susretu s Gospom bilo i Talijana. Ispričala nam je i da je uoči ukazanja znala imati važne snove u kojima joj se obraćao Duh Sveti.

Papa Franjo ostavlja bez teksta

"On vam kaže nešto bitno, a ako sanjate nešto loše, kaže vam da morate molit' i postit'. Ja uredno imam vizije koje se tiču mene i meni bliskih ljudi", kaže nam. Dolazimo do škakljivog pitanja o stavu Svete Stolice, točnije, pape Franje o tome da Gospa "nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke".

"Ha! Ha! Ha! Ne znam šta bi vam rekla na to", navela je umjesto polemiziranja s Mariom Bergogliom te nastavila govoriti o svojim iskustvima još iz djetinjstva.

"Govorim vam sad nevjerojatne stvari. Bog hoće žrtvu. I ako ne ispuni vaše želje, osjetit ćete njegovu milost", uvjerava nas za slučaj da se ni molitve ne... Materijaliziraju. Kada je upitana ima li kakvih problema da razgovor o ovom hodočašću bude objavljen u medijima, rekla je da nema problema - dapače. I ona, naime, ima jednu želju.

Bare, Thompson i prijatelji 

"Koncert bih jedan voljela. Jedne noći došao mi je (u san) Isus, sav izranjavan i rekao mi da želi koncert za Božić. Potezala sam puste veze u Banovini, ali nisam uspjela. Htjela bih da bude na Božić i da sviraju naši prijatelji, recimo da dođe Thompson i da svira pjesme s Ora et labora. Htjela bih da sviraju rokiju, nešto što vole mladi, ne ove naše zborove, to nitko ne sluša. I da dođe i Bare i da pjeva onu svoju pjesmu, Gibonni...", kaže. E, tu smo je morali zaustaviti, jer smo morali saznati koju pjesmu od Bareta, izvođača koji je u više navrata na svojim koncertima problematizirao ukazanja u Međugorja.

 

 

Primjerice, u Zagrebu u ljeto 2006. godine, nedugo nakon ovakvog ukazanja, kada je rekao da mu je, blagorečeno, neobično što ondje govore: "Gospa je tute, vi je ne vidite, ali ona je tu". 

"Teške boje", odgovara ona. Pretpostavit ćemo da je to zato što je Goran Bare razapet na križ u tom spotu. Gospođa zaključuje da može doći i Damir Urban.

Ako ne vjerujete, nazovite udrugu Sol zemlji ili gospođu koja se javlja na broj telefona istaknut na oglasu. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Wikipedia