Zaštitite svoj najveći organ - poruka s jumbo plakata

Ivor Car

11. kolovoza 2004.

Zaštitite svoj najveći organ - poruka s jumbo plakata

Sjećate li se one legendarne reklame "Svaka ima svoj faktor", koja je izazvala koliko polemika, toliko i lakših prometnih nezgoda? Par godina nakon te "inovacije", u Australiji su posegnuli za sličnim marketinškim potezom. No, umjesto golih ženskih stražnjica Australce sa jumbo plakata gleda sedam golih muškaraca i poručuje - Zaštitite svoj najveći organ

Prije nekoliko godina su se diljem Slovenije i Hrvatske "namnožili" jumbo plakati s kojih su ženske stražnjice urlale "Svaka ima svoj faktor". Faktor nije bio bitan, bitne su bile samo stražnjice, a riječ je o vrlo zanimljivom pokušaju prodaje kreme za sunčanje.

Ne znamo je li prodaja kreme za sunčanje bila uspješna u onoj mjeri u kojoj su te ženske stražnjice ispunile dokone razgovore domaće javnosti, no na gotovo istu ideju došli su u Australiji, gdje su ovih dana osvanuli jumbo plakati sa kojih mrko gledaju sedmorica muškaraca. Oni su, kao što vidite na fotografiji, raznih "faktora" i potpuno goli, osim što najkritičniji dio tijela pokrivaju reklamiranim proizvodom.

Poruka je jasna, nimalo dvosmislena – "Protect Your largest Organ" ("Zaštitite svoj najveći organ"). Samo što to u ovom slučaju nije onaj pokriveni organ, kako bi naivni mogli pomisliti, nego koža. Inače, cijela je priča povezana s novim istraživanjem znanstvenika u sferi liječenja raka kože.