Slavne gimnastičarke pozirale nage

Ivor Car

19. studenog 2002.

Slavne gimnastičarke pozirale nage

Zadnjih nekoliko godina u Rumunjskoj gimnastičarke sve češće prihvaćaju "nemoralne" ponude i odlučuju se pozirati za magazine, koji im pri tome plaćaju onoliko koliko im rumunjski gimnastički savez ne plaća za zlatne medalje koje djevojke donose sa gotovo svake Olimpijade. Zadnji "skandal" prokomentirao je ne baš liberalni predsjednik tamošnjeg saveza. Riječ je o fotografijama triju slavnih gimnastičarki, koje zahvaljujući rumunjskim hackerima možete vidjeti i vi.

Predsjednik Rumunjskog gimnastičkog saveza, Nicolae Vieru izjavio je kako su Corina Ungureanu, Lavinia Milosovici i Claudia Presecan donijele sportu loš ugled, te okaljale imidž svoje države. Sve tri spomenute Rumunjke nekadašnje su vrhunske gimnastičarke s nizom osvojenih medalja s Olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava, a okaljale su ugled države pozirajući nage pred fotoaparatima fotografa japanskog magazina "Shukan Gendai".
Rumunjima je sporne fotografije prenio tamošnji sportski list "Gazeta Sporturilor", čiji novinari tvrde kako su Japanci slavnim gimnastičarkama isplatili 120 000 američkih dolara za fotografije na kojima ne nose ništa osim ruža i maskare. U nekim glasinama se može čuti čak kako su gimnastičarke snimile i neke scene za filmove namijenjene odraslima, što su one zanijekale putem medija. Na sve ostale optužbe kako će Rumunjska "patiti" zbog njihovog postupka, Claudia je odgovorila jedinim logičnim odgovorom: -To su naši životi .... odgovornost za naše postupke snosimo samo mi .... Nikada nisam bila toliko plaćena u cijeloj svojoj karijeri.
Inače 23-godišnja Claudia Presecan se može pohvaliti sa zlatnom medaljom na prošlim Olimpijskim igrama u Sydneyu. Njena 26-godišnja kolegica Lavinia Milosovici je nešto uspješnija, ona posjeduje dva olimpijska zlata. Iskusnija od njih je treća članica tria, 22-godišnja Corina Ungureanu, barem što se tiče afera zbog obnaženih fotografija. Naime, ona je još prije tri godine digla veliku graju nakon što je pozirala gola za rumunjsko izdanje Playboya.
Fotografije su se ubrzo našle i na bespućima rumunjskog weba, koji smo u potrazi za fotografijama posjetili i mi. Kako su rumunjski hackeri slike downloadali od Japanaca, a mi od Rumunja tako da slike ne obiluju čistoćom i kvalitetom. Kome se svidjelo, ostatak "japanskih" fotografija može pogledati na ovom linku, a arhivu opscenih fotografija rumunjskih gimnastičarki na ovom drugom linku.
Za kraj ćemo vam ostaviti još jednu izjavu onog predsjednika s početka ove vijesti: -Žalosno je što su to one učinile samo zbog novca! Pitamo se da li bi cijela stvar ovom gospodinu, koji je u svom životu pojeo tko zna koliko janjaca po raznoraznim sastancima, bilo prihvatljivije da su to one učinile iz zadovoljstva, te javno izjavile kako svršavaju na pomisao da muškarci gledaju njihove gole slike?