Galeb (nije ptica)

Elfrida

01. 01. 2002.

GALEB (nije ptica). ON sjedi u hladu. Sakriven iza naočala koje moraju biti u trendu. Prati modna zbivanja i razne izbore ljepote. ON je bez greške (prema svojem neskromnom mišljenju). Postavlja gotovo matematičke parametre koje pripadnice slabijeg spola moraju ispunjavati da bi bile "za upotrebu". ON voli čitati slikovnice sa golim ženama - vjeruje u njih. Slikovnice moraju biti s malo teksta i to po mogućnosti pisanog velikim fontom. ON bi da se JMBG zamijeni jednom drugom brojkom: veličinom koja označava dužinu - to je brojka kojom se diči.

Smatra se neodoljivim i izvinite na izrazu "nenadhebivim" - ON nema konkurencije. ON komentira, prebire adresare s popisom osvojenih Venerinih brežuljaka. S posebnim zanosom prepričava poduhvate. ON daje ocjene i kategorizira žensko meso na slobodnom tržištu.

ON i ne sluti da je isto tako promatran. Da je pročitan. Da na čelu ima utisnut barkod jeftinoće usprkos skupoj opremi ukalkuliranoj u osnovnu cijenu. Zaboravlja onu poznatu koja kaže da je najlošije vozilo voženo od previše različitih šofera - još ako su i žene ... ON ne shvaća da je u suštini i sam samo dio ponude za kratkotrajnu upotrebu i da slijedi buđenje u danu kada više nikome neće biti zanimljiv, a kamoli potreban, kada ni boja za kosu neće vratiti stari sjaj i slavu. Tog će dana moći staviti ponovo naočale na nos - naravno, naočale će i tada biti trendovske. No, kroz tamna stakla moći će još samo kritički promatrati vlastiti oronuli lik u ogledalu i plakati nad pijevcem koji više ne kukuriče. Moći će još samo žalosno zaključiti kako je postao "zastarjeli model".   

Lupiga.Com