Richard Melville Hall - Moby

miro@lupiga.com

01. 01. 2002.

Kada pročitate ime Richard Melville Hall, ono vam vjerojatno neće značiti ništa posebno. No, ako ste zaljubljenik u muzičara koji se zove Moby, onda znate da je to njegovo pravo ime.

Moby je ime preuzeo iz poznate knjige Moby Dick (Herman Melville, koji mu je prapradjed). Rođen je 11. rujna 1965. u Harlemu, New York City. Od svoje desete godine pa do sada svirao je u otprilike 30-40 bendova. Kada je imao 15 godina svirao je u hardcore/punk grupi koja se zvala "The Vatican Commandos". Tada se još nije naziralo da će Richard postati guru elektronske glazbe i remiksiranja. Sebi je već tada postavio pravila po kojima će raditi svoju glazbu, između ostalog izdvajamo:

1. Radi vrijedno ... budi posvuda i nemoj biti lijen ...
2. Ne troši svoj novac na odjeću, piće, drogu i hranu ... samo na muziku i muzičku opremu ...
3. Ne budi u strahu od eksperimentiranja, radeći samo trance ili hardcore nećeš biti zamijećen ...

Da ne duljimo, iza omalenog zaštitnika prirode i žestokog vegetarijanca krije se, dakle, jedan disciplinirani istraživač novih zvukova. Da bi dokazao svoje riječi o štednji na svemu, Moby voli živjeti u napuštenoj tvornici u New Yorku, bez kuhinje, kupaonice i tekuće vode (sigurno super miriše).

Moby
Moby (SCREENSHOT: YouTube)

I za kraj podatak da je Moby osvjedočeni kršćanin, koji strogo izbjegava droge i alkoholna pića. Sam kaže da mu je otac poginuo pijan i da je u njegovoj obitelji duga tradicija tragičnih muških figura. Još samo jedna njegova tvrdnja - "Siguran sam da će se nešto tragično dogoditi i meni!".

Lupiga.Com