FRANCI „TREĆIMA“: „Vi ste mi davali osjećaj da sam u civiliziranoj zemlji, a ne u ovoj vukojebini“

H.Š.

14. srpnja 2016.

FRANCI „TREĆIMA“: „Vi ste mi davali osjećaj da sam u civiliziranoj zemlji, a ne u ovoj vukojebini“

„Draga Ljubica (Letinić op.a.) to što ti pišu ovi zli ljudi, to su komplimenti. Uživaj u njima. K'o ih jebe. Amen“, završio je svoju poruku podrške „Trećima“, odnosno radijskom i televizijskom Trećem programu HRT-a, istarski kantautor Franci Blašković. 

Spominje konkretno nepotpisano priopćenje Hrvatskih novinara i publicista u kojem Ljubicu Letinić nazivaju tek jednom u nizu na HRT-u već smijenjenih „ljevičarskih aktivista“. Članovi ove nedavno registrirane udruge pri tom su mahom kolege s HRT-a, i to nositelji aktualnih v.d. funkcija javnog medijskog servisa. Upravo je taj niz bez suvislog argumenta smijenjenih HRT-ovih novinara i drugih autora razlogom osnivanja inicijative „Sloboda Trećima“, a kojoj je svestrani istarski umjetnik izrazio podršku. 

Poruku Francija Blaškovića objavljena je na SoundCloud kanalu „Sloboda Trećima“, a prenio ju je Novi list citirajući Blaškovića koji kaže: „Emisije ke sam konzumira su mi davale osjećaj da se nalazim u civiliziranoj zemlji, a ne tu di san - u ruralnoj vukojebini kleroustaškog nacionalističkega naboja, zla i mraka netrpeljivosti za sve ki nisu oni. U tem okružju demokratskega jednoumlja, Treći program i ti Treći su bili jeni od ritkih programi ki imaju rezon pretplate, za razliku od ovih sranja: zabave i takozvanih duhovitosti ostalih programa, koje nude, a ke bi trebale biti isključivo u domeni komercijalnih TV-a i radija“. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: mcp.si/Antonio