LIJEČNIK APELIRA: „Nudim besplatan smještaj umjetnicima koji bi na Mljetu organizirali radionice za djecu“

A.B.

31. kolovoza 2016.

LIJEČNIK APELIRA: „Nudim besplatan smještaj umjetnicima koji bi na Mljetu organizirali radionice za djecu“

Umjetnici – likovnjaci, glazbenici ... svatko tko bi bio spreman mjesec dana održavati besplatne kreativne radionice za djecu na Mljetu, može računati s besplatnim smještajem kod otočkog liječnika Siniše Cara. Objavio je to DuList u razgovoru s liječnikom koji je prije pet mjeseci operacijsku dvoranu u varaždinskoj bolnici odlučio zamijeniti ambulantom u Babinom Polju, najvećem mjestu na otoku Mljetu od tristotinjak duša.

“Mnogima teško razumljivu odluku liječnika koji je još 2011. pacijentu ugradio prvi elektrostimulator srca u Varaždinu on pojašnjava sasvim jednostavnim životnim procesom. Njegovu posebnost sasvim brzo su otkrili i novi mu sumještani, jer malo je ljudi koji dođu u novu sredinu te u kratkom vremenu, u svega pet mjeseci, ostave duboki trag u svom novom okruženju”, navodi se na web stranici dulist.hr u kratkom članku koji poziva da se u tiskanom izdanju pročita cijeli intervju koji otkriva kako se živi na Mljetu. 

MljetInteres za ponudu doktora Siniše Cara i odlazak na Mljet je ogroman (FOTO: Yacht-Rent.hr)

“Spreman sam udomiti ljude, umjetnike, meni poznate i nepoznate, dati im stan i hranu kod sebe u kući, samo da dođu na otok raditi mjesec dana glazbu s djecom, možda pisce koji žele naći inspiraciju, a da zauzvrat vrate zajednici neke sadržaje. Mislim da bi se time kulturno uzdigao i pokrenuo ovaj otok”, izjavio je u razgovoru Siniša Car, internist – kardiolog, liječnik opće prakse u Babinom Polju. 

Najavu intervjua možete potražiti na ovom linku.

Lipiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/RTL