ČARI KONCESIJE: Stanovnici Mljeta blokirali brod, putnike prebacivali preko ograde

A.B.

25. lipnja 2017.

ČARI KONCESIJE: Stanovnici Mljeta blokirali brod, putnike prebacivali preko ograde

Na Mljetu su putnike danas zbog prosvjeda prebacivali preko ograde broda i to zato što nisu mogli spustiti rampu.

Stanovnici otoka Mljeta su, naime, blokirali pristajanje trimarana Krilo Elipse u luci Sobra, jer je tvrtka Kapetan Luka nakon samo desetak dana od uvođenja ukinula liniju iz Splita prema Mljetu. Da ukidaju liniju u ponedjeljak objavili su u subotu, navodi novinarka Velinka Knežević s otoka Mljeta, koja je bizarnu situaciju i fotografirala.

"Pitanje je pod kakvim im je uvjetima izdana koncesija kad su u mogućnosti tako naglo promijeniti plan. Tvrtka je valjda napravila procjenu isplativosti prije ulaska u posao i potpuno je neozbiljno da se linija mijenja nakon deset dana vožnje u lipnju i da koncesiodavac to dopušta", kaže ona. 

No, nakon što je osoblje broda putnike počelo prebacivati preko ograde, otočani su dozvolili spuštanje rampe.


Na otoku ne postoji javni prijevoz kojim bi turisti došli do svog smještaja, ali to malo koga zanima (FOTO: Velinka Knežević)

Prosvjed na Mljetu podržala je i Općina, a kao protuodgovor najavljuju blokiranje drugog broda Kapetana Luke koji pristaje u Pomeni. Knežević navodi da taj već nekoliko godina vozi iz Splita za Pomenu, odnosno luku u Nacionalnom parku Mljet. Mljet nema javni prijevoz, podsjeća ona, a dugačak je pa turistima nije lako kretati se kad dođu katamaranom bez auta.

U trenucima dok nastaje ovaj tekst, pristaje i posljednji njihov brod u Makarsku u ovo doba dana po starome rasporedu. Ukinuta je i ta linija.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Velinka Knežević