NAKON TRUMPOVE NAJAVE: ANTIFA je iznenađena otkrićem da je organizacija

Lupiga.Com

4. lipnja 2020.

NAKON TRUMPOVE NAJAVE: ANTIFA je iznenađena otkrićem da je organizacija

Tekst je objavljen na kanadskoj satiričnoj stranici Beaverton. S engleskog za Lupigu prevela Tita Mikulaš. 

RAZNE LOKACIJE DILJEM SVIJETA – Nakon najave američkog predsjednika Donalda Trumpa kako će SAD proglasiti ANIFA terorističkom organizacijom, slabo povezani pojedinci širom svijeta, uključeni u pokret koji se suprotstavlja fašizmu, iznenadili su se otkrivši da predstavljaju jednu veliku organizaciju.

„Cijelo ovo vrijeme mislio sam da poduzimam direktne mjere protiv nacista“, izjavio je samoprozvani antifašist Mattheus Grant iz Eugena u Oregonu. 

„Ali kada sam saznao da sam dio organizacije postao sam vrlo uzbuđen! Možda sada možemo dobiti ured?“, kaže.

Putem interneta veliki broj ljudi, koji su inače slabo povezanih, ali imaju ista uvjerenja, počeli su spekulirati o tome čine li oni zapravo „organizaciju“. Mnoge skupine su predale službene zahtjeve kojima traže priznanje, kao što su, na primjer, vegetarijanci, ljudi koji inzistiraju na nastavku gledanja serije „Riverdale“ ili horoskopske vage. 

Donald Trump
Donald Trump nakon velikog otkrića (FOTO: HINA/EPA/Shawn Thew)

Sjedinjene Američke Države trenutno su u mogućnosti jedino strane organizacije klasificirati kao terorističke, što dovodi do daljnjeg otkrića američkih pristalica ANTIFA pokreta da su i oni sada zapravo stranci.

„Šalite se“, komentirala je Alana Weaver, dizajnerica iz Chicaga, koja smatra da se puzajućem fašizmu treba suprotstaviti pod svaku cijenu, nakon što je saznala da je sada i ona stranac. 

„Moram li odabrati iz koje sam zemlja sada? Mogu li biti Norvežanka?“, upitala je.

S obzirom da Sjedinjene Države trenutno nemaju zakon protiv domaćeg terorizma, ANTIFA pokret predstavlja prvi pokret koji je legalno označen kao teroristička organizacija. Kada su Bijeloj Kući postavili pitanje znači li to da će se nastaviti s kriminalizacijom ostalih organizacija koje su za sada legalne, kao što su Ku Klux Klan, Aryan Nations, National Rifle Association ili policija, nisu dobili odgovor. 

Do čelnika ANTIFA pokreta nije bilo moguće doći, jer oni ne postoje.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Pixabay