TRUMP IZ NAŠEG SOKAKA: Pucanje svatko na svakoga je temeljno ljudsko pravo?

Ivica Profaca / Forum.tm

26. studenog 2015.

TRUMP IZ NAŠEG SOKAKA: Pucanje svatko na svakoga je temeljno ljudsko pravo?

"Uskratiti ljudima pristup oružju za samoobranu pod izlikom da je policija tu da nas štititi je od prilike jednako apsurdno kao kada bi država zabranila aparate za gašenje požara pod izlikom da su vatrogasci tu da gase vatru", napisao je - sve s misaonim i gramatičkim greškama – Luka Popov na svom blogu Katkapital, povodom terorističkog napada u Parizu.

Ukratko, autor smatra - kako su ga Donald i istomišljenici mu podučili - da bi tragedija bila znatno manja da su, recimo, u dvorani Bataclan na koncertu Eagles of Death Metal, osim napadača i gledatelji bili naoružani dugim cijevima. Što bi se rafali čuli samo s jedne strane, kad je temeljno ljudsko pravo i sloboda da puca svatko na svakoga?

Popov je po vlastitoj identifikaciji libertarijanac. Prošetate li tekstovima na njegovom blogu, naći ćete sva opća mjesta te političko-ekonomske ideologije: svaki, ali baš svaki upliv države na bilo koji segment ljudskog života je ništa drugo nego opresija koja vodi u ekonomsku i društvenu propast, u rasponu od plaćanja poreza, preko javnog obrazovanja, zdravstva i kulture do - kako vidimo - policijske zaštite građana. Doduše, državna davanja crkvi ne stavlja u tu kategoriju, ali to je objašnjivo već i time što blog ima svoga nebeskog zaštitnika, engleskog kardinala i prebjega iz Anglikanske crkve Johna Henryja Newmana. Jedino, novi vjetrovi koje je donio papa Franjo blogera malo zbunjuju, pa se obračunao s nekim od novovatikanskih ideja o socijalnoj nejednakosti. 

Cijeli komentar Ivice Proface na tekst Luke Popova pročitajte na portalu Forum.tm

 

Lupiga.Com via Forum.tm

Naslovna fotografija: themainewire.com