NUDIMO VAM BESPLATAN PUT U PRIŠTINU: „Slušaš svašta pa kad vidiš ovakav video mozak ti se sjebe“

I.F.

21. lipnja 2017.

NUDIMO VAM BESPLATAN PUT U PRIŠTINU: „Slušaš svašta pa kad vidiš ovakav video mozak ti se sjebe“

Nikad niste bili u Prištini? Nema veze. Možete tamo otputovati već ovog trenutka. U najveći kosovski grad odvest će vas Dušan Čavić, diplomirani glumac i novinar, koji je dugi niz godina svoje zanimljive reportažne zapise donedavno objavljivao na beogradskoj televiziji B92. Upravo je takva i reportaža iz Prištine. Sasvim ljudska, nimalo pretenciozna, a dodatno joj na vrijednosti daju i povremeni kadrovi i zvuk s koncerta Kralja Čačka koji je sredinom svibnja održan u Prištini, kada je i Čavić, polovica dueta koji radi emisije „Marka Žvaka“ boravio na Kosovu. 

O njegovoj reportaži možda najbolje govore komentari iznenađenih gledatelja koji su emisiju iz Prištine pogledali na YouTube kanalu „Marka Žvaka“.

„Jebote čitaš u vestima sve i svašta o Kosovu i Prištini pa kad vidiš ovakav video mozak ti se sjebe. Totalna kontra.”, napisao je jedan komentator, a drugi se nadovezao – „Vidi - dve ruke i dve noge. Ljudi. Počinjem da mislim da RTS nije baš uvek objektivno izveštavao o Kosovu“. 

“Čist primer da normalnih ljudi ima i kod njih i kod nas. Na žalost u medijima dominiraju oni drugi, svuda. Nikada nisam bio u Prištini ali posle ovog videa imam jaku želju“, još je jedan komentar koji izdvajamo, baš kao i ovaj „zapitajte se samo kad bi u medijima svaki dan gledali ovakve reportaže da li bi se mi na prostorima bivše YU ovoliko mrzeli i da li bi se uopšte mrzeli“.

Ovi komentari iskrenog iznenađenja trebali bi biti najbolji poziv da stisnete play i skočite u Prištinu, barem na ove 23 minute.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube