'ADVENT NA DRUKČIJI NAČIN': Kako je nekada izgledao Božić u Zagrebu

Lupiga.Com

26. prosinca 2014.

'ADVENT NA DRUKČIJI NAČIN': Kako je nekada izgledao Božić u Zagrebu

Kako je izgledao Božić prije nego što su Kinezi počeli masovno proizvoditi plastičnog Isusa? Što su ukućani poklanjali jedni drugima dok nije bilo ajfona? Je li se uopće jelo kada nije bilo Ivice Todorića da u božićno vrijeme prodaje francusku salatu na kile? Odgovore na ta i još niz drugih pitanja možete saznati, ali još samo sutra ukoliko odvojite sat vremena i šezdeset kuna za neobičnu šetnju nazvanu "Advent na drukčiji način", koju organizira kolektiv OmnisArt uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.

Uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba još samo sutra možete krenuti na jednosatnu turu zagrebačkim lokacijama koje su kroz stoljeća obilježile božićno vrijeme. Obilazak počinje u 16 sati s Trga bana Josipa Jelačića ispred Turističkog informativnog centra te uključuje katedralu, Dolac, Oktogon te Zrinjevac.

Zagreb advent
Advent na Zrinjevcu (FOTO: VisitZagreb/Facebook)

Za to vrijeme možete doznati tko je napravio prve jaslice u Zagrebu, što su stari purgeri jeli za Božić i što je onomad bila božićnica. Nakon šetnje posjetitelje očekuju radionice na kojima će naučiti sami izraditi čestitke, ukrase za bor i slično. Za one koji govore engleski u 18 sati je organiziran novi obilazak na ovom svjetskom jeziku.

Ova neobična šetnja u Zagrebu se može iskusiti treću godinu za redom, a u organizaciji kolektiva OmnisArt i uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.


Radionica u sklopu Adventa na drugačiji način (FOTO: Advent na drugačiji način)

Cijena programa je 60 kuna po osobi. Djeca mlađa od sedam godina sudjeluju besplatno te čestitku izrađuju zajedno sa svojom pratnjom. Obitelji s dvoje ili više djece, koji dođu na turu, jedno dijete vode besplatno.

 

Lupiga.com

Naslovna fotografija: Advent na drugačiji način