AFION IMA NOVI SPOT: „Sa sve većom popularnošću ravnozemljaša ova je pjesma aktualnija nego ikad prije“

I.F.

26. rujna 2019.

AFION IMA NOVI SPOT: „Sa sve većom popularnošću ravnozemljaša ova je pjesma aktualnija nego ikad prije“

Iako se do prošle godine činilo da je kultni zagrebački bend Afion stavio „ključ u bravu“, prvenstveno zbog preseljenja pjevačice Lidije Dokuzović u Švedsku, na radost i veselje njihove brojne sljedbe, situacija se potpuno preokrenula. Prvo je Afion iznenada odlučio odsvirati koncert u zagrebačkom Vintageu te je bend napunio, rasplesao i raspjevao prepuni klub. Potom se dogodio i dvostruki koncert u Saxu, a onda ljetna turneja „Terra Magica“ i nastupi na festivalima Perunfest i Legendfest, a uskoro će svjetlost dana ugledati i novi album, kojeg je ovih dana Afion najavio spotom za singl „Senjica“, staru podravsku pjesmu punog imena „Senjicu senjala Jankovica mlada“, a režirao ga je i snimio Doringo.

„U tu sam pjesmu već godinama zaljubljena i naravno da se ona našla među prvima na popisu za naš novi album. Na vrlo šarmantan i nevin način govori o strahu, o noćnim morama i onoj nelagodi koju osjećamo kada nismo sigurni jesmo li budni ili još sanjamo. Tu atmosferu je vjerno predočio Doringo u sugestivnom crno-bijelom spotu punom prekrasnih kadrova prirode i scenama s Perunfesta, festivala mitova i legendi“, kaže Lidija Dokuzović o „Senjici“, našalivši se kako je, iako se Jankovicin strah da će se nebo napola prelomiti, mjesec na zemlju pasti i zvjezdice sa sobom povući čini naivan, ova pjesma sa sve većom popularnošću ravnozemljaša zapravo aktualnija nego ikad prije

Kako zvuče pjesme s novog Afionovog albuma znatiželjnici će moći čuti već uskoro, jer je bend najavio koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu za srijedu, 13. studenog. Ulaznice za koncert bit će puštene u prodaju sljedećeg tjedna, i to po cijeni od 80 kuna.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Afion